Petržalka súhlasí s prenájmom plôch na parkovanie pred nemocnicou

Bratislavská Petržalka súhlasí s prenájmom plôch pre Nemocnicu sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici, na ktorých bude 199 bezplatných verejných parkovacích miest. Zhodli sa na tom petržalskí miestni poslanci na dnešnom rokovaní zastupiteľstva. Parkovacie miesta na pozemkoch hlavného mesta majú slúžiť pacientom aj zamestnancom nemocnice. Vo večerných hodinách majú byť k dispozícii aj pre obyvateľov Petržalky. Tento projekt spolu robia nemocnica, hlavné mesto SR Bratislava i ministerstvo zdravotníctva.

25.09.2018 12:00
Nemocnica, Antolská, parkovanie Foto: ,
Ilustračné foto.
debata

Časť pozemkov patrí mestskej časti, mesto má však väčšiu časť. Návrh tak dnes petržalské zastupiteľstvo schválilo s podmienkami, že nemocnica bude priestor využívať len na parkovanie a nebude ich prenajímať ďalším subjektom. Nájom pozemkov bude na päť rokov, petržalskí poslanci tak znížili pôvodný návrh, ktorý bol na dvadsať rokov. Petržalka tiež chce, aby okrem mesta mohla prevádzkové náklady odsúhlasiť aj mestská časť.

Aby mohli s budovaním parkoviska začať, musí mať univerzitná nemocnica k priestoru s rozlohou 6 500 metrov štvorcových právny vzťah k pozemkom. Preto nemocnica v spolupráci s ministerstvom požiadali mesto o prenájom. „Je tu problém s parkovacími miestami, nemocnica je veľká, príjazdová cesta je kľukatá,“ zhodnotila podmienky parkovania ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Pozemky by mali prenajímať za symbolické jedno euro ročne. Odhadovaná suma, ktorou rezort zdravotníctva projekt podporí, je 1,6 milióna eur bez DPH.

Návrh o prenájme predloží vo štvrtok do mestského zastupiteľstva aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Ak ho poslanci schvália, s výstavbou parkovacích miest chcú začať v roku 2019 a parkovať by sa mohlo od roku 2020. Starosta mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan dnes novinárom povedal, že od mestských poslancov čaká, že bod o parkovaní vo štvrtok schvália.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Petržalka #parkovacie miesta