V Bratislave začali opravovať havarijný stav lávok na Moste SNP

Bratislava začala opravovať havarijný stav lávok na Moste SNP. Práce sú naplánované na 120 dní a budú zahŕňať opravu oceľových častí, ktoré sú zhrdzavené a výmenu povrchu. Celkovo mesto do opravy investuje 1,5 milióna eur.

28.09.2018 16:22
most snp, novy most Foto: ,
Archívne foto Mostu SNP.
debata

Práce budú prebiehať etapovite, pričom vždy ostane prechodná jedna lávka, kde bude platiť režim zmiešaného pohybu chodcov a cyklistov. Pracovať sa bude v čase od 6.00 22.00 h, hygienické normy majú byť dodržané. Hluk sa bude priebežne kontrolovať. Mesto deklaruje, že rekonštrukcia lávok nezmení statickú schému mosta. „Naopak, lávky sa odľahčia, pretože nová vrstva povrchu bude o centimeter tenšia ako pôvodný asfalt. Pôjde o povrch podobný tomu, ktorý je na Starom moste,“ tvrdí bratislavská samospráva.

Bratislavská samospráva začala Mostu SNP venovať po 40 rokoch väčšiu pozornosť a opravovať ho po etapách. Na Moste SNP, ktorý cez Dunaj spája Petržalku s centrom hlavného mesta, prebehla minulý rok v lete rekonštrukcia vozovky za 1,5 milióna eur. Najprv sa opravovali vonkajšie jazdné pruhy a následne vnútorné. Hlavné mesto v minulom roku avizovalo aj realizáciu komplexnej diagnostiky celého mosta

debata chyba
Viac na túto tému: #oprava #Most SNP