Väzenského dozorcu v Košiciach obvinili z korupcie

Z prijímania úplatku a zneužitia právomoci verejného činiteľa obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS). Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

02.10.2018 12:24
debata (1)

Obvinený 26-ročný muž mal ponúknuť jednému z odsúdených v košickej väznici, že mu za mesačný poplatok 2000 eur „prepašuje“ kokaín a ďalšie veci, ktoré nie sú v ústave pre výkon väzby povolené. „Ďalšia suma by sa odvíjala od potrieb a požiadaviek odsúdeného,“ uviedla hovorkyňa.

S kontaktnou osobou svojho „klienta“ sa obvinený stretol v Košiciach na parkovisku pred nákupným centrom, kde mal osobne prediskutovať ďalšie detaily a prevziať úplatok. „Stretnutie prebehlo podľa plánu, avšak moment prekvapenia prišiel vo chvíli, keď si prevzal peniaze v hodnote 7000 eur a zadržali ho policajti Národnej kriminálnej agentúry,“ konštatovala Baloghová.

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému ako verejnému činiteľovi za korupciu trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, za zneužitie právomoci od dvoch do piatich rokov. Stíhaný je na slobode.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #väzenie #Košice #Zbor väzenskej a justičnej stáže #dozorca #NAKA #zneužitie právomocí