Finanční žraloci majú v rukách magistrát, pravidlá musí určovať mesto, zhodli sa Mrva a Vallo

Kandidáti na primátora Bratislavy Ján Mrva a Matúš Vallo v predvolebnej debate pre TV Pravda hovorili o nefunkčnom zastupiteľstve, plných cestách aj vplyve developerov na podobu mesta. A tiež o tom, ako by sa s týmito problémami vysporiadali.

05.10.2018 19:19
vallo, mrva, TV Pravda Foto:
Kandidáti na primátora Bratislavy v predvolebnej diskusii pre TV Pravda. Zľava moderátorka Zuzana Martináková, Ján Mrva a Matúš Vallo.
debata (14)

Podľa Valla neexistuje jednoduché riešenie pre kolabujúcu dopravu a je potrebné prijať sériu malých aj veľkých opatrení v správnych časových súvislostiach. Stavať metro je podľa jeho slov nezmysel. Prioritu pre verejnú dopravu musí podporiť aj výstavba záchytných parkovísk a nastavenie systému tak, aby bolo najmenej výhodné ísť autom do stredu mesta.

Za jeden z problémov, ktoré trápia Bratislavčanov, označil Mrva živelnú nekoncepčnú výstavbu. „Mesto je podriadené záujmu developerov. Finanční žraloci majú podľa mňa v rukách magistrát,“ mieni Mrva.

Obaja kandidáti poukázali na nefunkčné mestské zastupiteľstvo a nezhody poslancov so súčasným primátorom Ivom Nesrovnalom.

Viac sa dozviete vo videu.

Video

Na budúci týždeň vo štvrtok budú v TV Pravda diskutovať ďalší dvaja kandidáti na primátora Bratislavy – súčasný šéf radnice Ivo Nesrovnal a bývalý riaditeľ RTVS Václav Mika.

Mrva kandiduje ako nezávislý s podporou OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, OKS, Nova, Zmena zdola. Vallo je tiež pod hlavičkou nezávislého s podporou Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko. Komunálne voľby budú 10. novembra.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Ján Mrva #matúš vallo #komunálne voľby 2018 #TV Pravda