Polícia vyzýva vodičov na zodpovednosť, vývoj nehodovosti v BSK je nepriaznivý

Polícia v súvislosti s nepriaznivým vývojom počtu dopravných nehôd na území Bratislavského kraja vyzýva účastníkov cestnej premávky k zodpovednosti a dodržiavaniu jej pravidiel. Informoval o tom krajský bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

06.10.2018 14:59
debata (4)

Nerešpektovanie pravidiel cestnej premávky ilustroval aj na prípade z piatka (5.10.), pri ktorom viedol 31-ročný vodič motorové vozidlo po komunikácii prechádzajúcej telesom vodnej hrádze v blízkosti mestskej časti Čunovo. V uvedenom úseku, kde je vodorovným ako aj zvislým dopravným značením predbiehanie iných vozidiel zakázané a rovnako je dopravným značením obmedzená rýchlosť jazdy, vodič tieto dopravné značenia nerešpektoval a iné vozidlá predbiehal. Súčasne malo vozidlo na predných bočných sklách umiestnené tmavé fólie bez príslušného povolenia," uviedol Szeiff s tým, že hliadka Policajného zboru (PZ) vodiča zastavila a podrobila kontrole.

Keďže sa agresívnou a riskantnou jazdou a nerešpektovaním príslušných dopravných značení dopustil priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, na mieste mu príslušníci PZ zadržali vodičský preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla, tabuľky s EVČ a zakázali mu ďalšiu jazdu.

Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave opätovne apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla, rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam motorových vozidiel. Rovnako apelujeme na vodičov, aby rešpektovali a pri vedení motorových vozidiel dbali na dodržiavanie ustanovení právnych predpisov, najmä zákona o cestnej premávke," uzavrel Szeiff.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Čunovo #BSK #dopravné nehody #nehodovosť