V Gaderskej doline hasiči zasahujú už piaty deň

Hasiči v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica (okres Martin) budú v likvidačných prácach pokračovať aj v stredu 24. októbra. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

22.10.2018 22:38 , aktualizované: 23.10.2018 17:41
debata (1)

„Na ploche päť hektárov dnes hasiči hasili možné ohniská vzniku požiaru, vykonávali pílenie a následné hasenie stromov poškodených požiarom,“ opísala utorkový zásah Farkasová. Zúčastnilo sa ho 41 profesionálnych hasičov s 18 kusmi hasičskej techniky a 17 dobrovoľných hasičov z Blatnice, Martina – Záturčia, Mošoviec, Sučian a Ďanovej.

V Gaderskej doline hasiči zasahujú už piaty deň. V piatok sa tam vznietili hrabanky lístia a koreňového systému v lese, postup hasičom komplikoval ťažký terén.

V pondelok na mieste zasahovalo 51 profesionálnych hasičov z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí, skupiny Západ, Stred a Východ, z hasičskej stanice v Martine, zo Záchrannej brigády v Žiline a 24 dobrovoľných hasičov z Blatnice, Martina Priekopy, Martina – Záturčia, Mošoviec, Turian a Ďanovej. Hasenie požiaru komplikuje vysokohorský terén, hasiči pri jeho zdolávaní prekonávajú prevýšenie 380 metrov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #Veľká Fatra #Gaderská dolina #HaZZ