Pre návštevu Macrona zavrú v Bratislave diaľnice

Bratislavu čakajú počas piatku (26.10.) rozsiahle dopravné obmedzenia. Týkajú sa najmä širšieho centra Bratislavy, ako aj hlavných príjazdových ciest do hlavného mesta. Dôvodom je prijatie francúzskej delegácie na čele s prezidentom Emmanuelom Macronom. Informoval o tom krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

25.10.2018 10:59 , aktualizované: 15:45
debata (40)

„Vodičov, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1 žiadame, aby tak spravili v čase najneskôr do 10. h. Následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 12. h. V popoludňajších hodinách žiadame vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do 16. h. Následne vodičom odporúčame využitie diaľnice v čase po 18. h,“ upozornil Szeiff.

V čase od 11. h dôjde k obmedzeniu premávky pri presune delegácie z bratislavského letiska. Dôjde k uzatvoreniu diaľničného obchvatu D1, a to v úseku od Zlatých pieskov po Most SNP. Ďalej bude uzatvorená Einsteinova ulica, Staromestská ulica a Hodžovo námestie. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11.30 h.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dodala, že uzávera diaľnice D1 sa týka úseku od Zlatých Pieskov po Einsteinovu ulicu. „Uzavretá bude aj diaľnica D2 v úseku tunela Sitina v smere z Malaciek do Bratislavy, a to v čase od približne 16.30 do približne 18.00 h. Doprava bude počas uzávery diaľnice presmerovaná na miestne komunikácie,“ priblížila hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

V čase od 12.15 do 12.45 h bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad. V čase od 14.15 do 14.45 h budú opäť uzatvorené Palisády, Hodžovo námestie, Suché mýto, Námestie SNP, Špitálska ulica, Štúrova ulica a Jesenského ulica.

V čase od 17.00 h do 17.30 h budú uzatvorené Uršulínska ulica, Námestie SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ulica, Most SNP, Einsteinova ulica a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

Polícia prosí účastníkov cestnej premávky, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa jej pokynmi.

Pripravte sa na obmedzenia aj v MHD

Dopravné obmedzenia čakajú aj mestskú hromadnú dopravu. „Dopravný podnik Bratislava bude mať v teréne posilnené hliadky dispečingu, ktorý na pokyny polície buď skráti, alebo odkloní linky MHD podľa aktuálnej situácie,“ uviedla dnes hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová. O zmenách na linkách MHD budú informovať aj elektronické infotabule na dotknutých trasách a informácie o dopravných obmedzeniach môžu Bratislavčania nájsť na webovej stránke aj sociálnej sieti Dopravného podniku Bratislava.

Francúzskeho prezidenta prijme prezident SR Andrej Kiska v Prezidentskom paláci v Bratislave. Stretnúť by sa mal aj s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer). Diskutovať budú najmä o bilaterálnych vzťahoch. Na Bratislavskom hrade si tiež spoločne pripomenú 100. výročie vzniku Československej republiky. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravné obmedzenia #Andrej Kiska #Emmanuel Macron