V dome v Podbrezovej došlo k výbuchu plynu, majiteľ bytu skončil v nemocnici

Hasiči v piatok večer zasahovali pri požiari v Podbrezovej, kde v bytovom dome došlo k výbuchu plynu. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

09.11.2018 19:48 , aktualizované: 22:58
Grécko, požiar Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

„Požiar, ktorý zasiahol aj sedlovú strechu, sa podarilo čiastočne uhasiť ešte pred príchodom hasičov. Pri udalosti utrpela jedna osoba popáleniny, ďalšia sa intoxikovala splodinami horenia,“ uviedla.

Ako konštatoval Roman Borčin z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici, k výbuchu a následnému požiaru došlo v byte na druhom poschodí v časti Podbrezovej, ktorá sa volá Kolkáreň. Na zásah bolo vyslaných päť vozidiel a 11 hasičov. V súčasnosti je už zásah ukončený.

„Zranené dve osoby ošetrili posádky zdravotníkov a príslušníci sanitného vozidla HaZZ. Jednu osobu previezli do nemocnice,“ reagoval pre TASR po 22.00 h Borčin s tým, že na mieste udalosti je zisťovateľ príčin vzniku požiarov a polícia.

Následkom výbuchu mohlo dôjsť k porušeniu statiky v bytovom dome. Podľa Borčina statik prekontroloval všetky bytové jednotky a nezistil vážne poškodenie, takže dočasne evakuovaní obyvatelia sa mohli vrátiť späť do svojich príbytkov. Výnimkou je akurát byt, kde došlo k výbuchu a ktorého majiteľ je v nemocnici. V tomto jedinom byte sa údajne kúrilo plynovými gamatkami.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #požiar