VIDEO: Hasiči zlikvidovali požiar na bratislavských vianočných trhoch

Hasičom sa podarilo zlikvidovať požiar na vianočných trhoch na Hlavnom námestí v Bratislave, ktorý vypukol v jednom zo stánkov a rozšíril sa na priľahlý murovaný objekt kaviarne Roland cafe. Trhy na Hlavnom a Františkánskom námestí sú dnes na základe požiadavky Hasičského a záchranného zboru z bezpečnostných dôvodov uzatvorené. Vo štvrtok by už mali byť opäť otvorené.

28.11.2018 16:03 , aktualizované: 18:12
debata (25)
Video

{* sablona=„info­box_v_clanku“ | ikona="" | typ=„tvpravda-sablonaClanok“ *} Viac videí a relácií si pozrite na novej TV Pravda.

Pri udalosti došlo k zraneniu jednej osoby, ktorá utrpela popáleniny na tvári a rukách a je v opatere zdravotníkov. Hasiči momentálne dohášajú skryté ohniská, ale požiar je už zlikvidovaný. Majiteľ objektu predbežne odhadol škodu spôsobenú požiarom na viac ako 200-tisíc eur. Na miesto sa vybrala expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov. Informovalo o tom Prezídium hasičského a záchranného zboru na svojej Facebookovej stránke.

Hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva uviedol, že policajti si popoludní všimli kúdole dymu valiace sa z priestorov spred Roland café na Hlavnom námestí, kde začal horieť jeden zo stánkov. „Mestskí policajti do príchodu hasičov zabezpečili miesto požiaru a ľudí, ktorí sa v blízkosti nachádzali presúvali do bezpečia,“ priblížil.

Stánok, v ktorom vypukol požiar na Hlavnom námestí, nebol súčasťou vianočných trhov hlavného mesta. S hlavným mestom nemali majitelia stánku podpísanú nájomnú zmluvu a ani hlavné mesto nepožiadali o zaujatie verejného priestranstva. Uviedol to v stanovisku magistrát.

Stánky, ktoré majú riadnu nájomnú zmluvu s hlavným mestom, majú v zmluve povinnosť dodržiavať požiarne a bezpečnostné predpisy.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #vianočné trhy #Hlavné námestie