Urgentná starostlivosť v Univerzitnej nemocnici v Bratislave bude na Vianoce poskytovaná ako v iné dni

Urgentné príjmy v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) budú počas Vianoc fungovať v štandardnom režime.

21.12.2018 12:07
debata

„Poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti bude zabezpečené v plnom rozsahu a nepretržite, ako zvyčajne,“ informovala hovorkyňa UNB Eva Kliská. Lekári na urgentných príjmoch a ambulantných pohotovostiach budú pracovať v nerovnomerne rozvrhnutom pracovnom čase, tak ako po iné dni.

Kliská tvrdí, že pacienti častejšie vyhľadávajú centrálny príjem, nakoľko počas vianočných sviatkov nie je dostupná iná špecializovaná ambulantná starostlivosť. „Počas minulých rokov sme počas vianočných sviatkov ošetrili v priemere denne 250 až 300 pacientov,“ povedala pre TASR.

Počas vianočných sviatkov podľa Kliskej ľudia prichádzajú do nemocnice s najrôznejšími ťažkosťami, od banálnych až po život ohrozujúce. Časté sú bolesti brucha, zvracanie, hnačky, bolesti ucha, cievne mozgové príhody, teploty, pocit osamelosti, depresie, suicidálne úmysly, ale aj stavy, ktoré nie sú akútne. „Pacienti prídu na ošetrenie aj s niekoľkodňovými ťažkosťami,“ uviedla hovorkyňa UNB.

U niektorých pacientov si zdravotný stav vyžaduje, aby ostali hospitalizovaní aj cez Vianoce. Návštevné hodiny však budú rovnako fungovať v štandardnom režime. „Štedrá večera pre pacientov závisí aj od diéty, ktorá je súčasťou liečebného procesu,“ opisuje Kliská oslavy Vianoc v nemocnici. Dodala, že pacienti môžu počas vianočných sviatkov v nemocnici navštíviť aj bohoslužbu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #UNB #urgentný príjem