Pri Čadci sa zrazil osobný vlak s kamiónom, sedem zranených

Pri zrážke osobného vlaku a nákladného auta na železničnom priecestí v Podvysokej v okrese Čadca utrpelo zranenia sedem ľudí.

10.01.2019 20:59 , aktualizované: 21:40
debata
Policajný zbor informoval, že podľa predbežných...
Policajný zbor informoval, že podľa predbežných...
+20Policajný zbor informoval, že podľa predbežných...

„Osobný vlak sa následkom zrážky vykoľajil. Podľa predbežných informácií sa vo vlaku viezlo asi 70 cestujúcich. Na mieste zasahuje takmer dvadsiatka hasičov z Turzovky a Čadce a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Turzovka. Na miesto udalosti smeruje aj evakuačný autobus HaZZ,“ uviedla Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Policajný zbor (PZ) SR na sociálnej sieti informoval, že podľa predbežných informácií vošiel vodič kamióna na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom s dvomi vozňami.

„Predbežne sa zranilo niekoľko osôb z vlaku a jedna osoba z vozidla. Priecestie je riadne vybavené svetelnou signalizáciou. Malo by ísť o český kamión. Vlak je vykoľajený a prevrátený. Koľajisko je značne poškodené. Cesta II/487 je neprejazdná. Na mieste je viacero záchranárov, policajtov a hasičov,“ doplnil PZ.

Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti uviedla, že od 19.52 h je prerušená doprava v úseku Čadca – Turzovka z dôvodu zrážky vlaku Os 4032 s kamiónom na priecestí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čadca #nehoda vlaku