Skúmanie ukázalo, že predmet nájdený v Košiciach nebol bombou

Predmet, ktorý bol 5. januára nájdený na trávnatom poraste pred jedným z obytných blokov na Ulici Ladislava Novomeského v Košiciach a vizuálne pripomínal bombu, podľa predbežného skúmania nebol nástražným výbušným systémom. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

15.01.2019 16:03
Nastrazny System Evakuacia Kosice 05 Foto: ,
Policajti počas zásahu v Košiciach.
debata (1)

„Predbežným expertíznym skúmaním kriminalisticko-expertízneho ústavu bolo vylúčené, že v tomto prípade išlo o nástražný výbušný systém. Vyšetrovanie prípadu a znalecké dokazovanie však naďalej prebieha, preto bližšie informácie v tomto štádiu vyšetrovania nebudeme poskytovať,“ vysvetlila.

Po nahlásení nálezu sa vtedy na miesto dostavili všetky záchranné zložky, policajní pyrotechnici a psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín. Evakuovaných bolo približne 70 obyvateľov obytného bloku, ktorý sa nachádzal v blízkosti podozrivého predmetu. K výbuchu, k zraneniu osôb ani ku škode na majetku nedošlo. Policajní pyrotechnici podozrivý predmet na mieste zneškodnili.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom vedie trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, za čo hrozí trestná sadzba štyri roky až desať rokov.

VIDEO: V Košiciach iba maketa bomby. Pozrite si k téme video, ktoré vzniklo ešte minulý týždeň.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #bomba #Košice