SaS žiada v súvislosti s útokmi v Marianke, aby zasiahla NAKA

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada v súvislosti s útokmi na starostu obce Marianka (okres Malacky) Dušana Statelova a miestneho poslanca Petra Jelačiča, aby zasiahla Národná kriminálna agentúra (NAKA). Ako ďalej uviedol hovorca SaS Róbert Buček, strana zároveň upozorňuje, že útoky na poslancov a starostu vracajú krajinu k pästnému právu, ktoré ovládalo Slovensko za mečiarizmu.

18.01.2019 12:24
statelov Foto: ,
Starostu obce Marianka Dušan Statelov.
debata (9)

“Je v prvoradom záujme občanov, aby štát konal so všetkou rozhodnosťou. Mafia nemôže mať navrch v žiadnej obci na Slovensku. Žiadame policajného prezidenta Milana Lučanského, aby do vyšetrovania terorizmu v Marianke zapojil Národnú kriminálnu agentúru Prezídia Policajného zboru,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

Už dnes sa z medializovaných informácií dá podľa liberálov odvodiť okruh podozrivých, ktorí „s vysokou pravdepodobnosťou pri developerských projektoch porušovali zákon a zo strachu zastrašujú tých, ktorí sa rozhodli postaviť proti bezpráviu a chamtivosti.“

Podľa medializovaných informácií tento týždeň v obci Marianka v okrese Malacky niekto úmyselne zapálil auto starostovi obce Dušanovi Statelovi. Okrem neho čelil útoku na svoj dom aj miestny poslanec Peter Jelačič.

Požiadali sme o stanovisko aj Národnú kriminálnu agentúru.

TV Pravda: Starosta Marianky nesúhlasil s praktikami stavebníkov, zapálili mu auto
Video
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Marianka #NAKA #zastrašovanie #SASKA