VIDEO: Väzni sa nakrúcali priamo za mrežami

Video, trvajúce 40 sekúnd, s názvom Gasko mafia v base, preniklo spoza múrov košického Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody. Zachytáva najprv dvoch mužov pri cvičení a neskôr sa v ňom objavujú ďalšie osoby. Vyhotovené bolo prostredníctvom mobilného telefónu.

07.02.2019 18:54
debata

„Môžeme potvrdiť, že v januári, ešte pred zverejnením videa, bol v ústave na základe operatívnych informácií príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže zaistený mobilný telefón, prostredníctvom ktorého bolo zhotovené predmetné video z tohto ústavu,“ Adrián Baláž, riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Zdôraznil však, že k samotnému zverejneniu na sociálnu sieť došlo až následne z civilného prostredia osobou mimo zboru.

„Okolnosti tejto udalosti sú predmetom preverovania a ďalšieho konania s príslušnými zložkami Policajného zboru. Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť bližšie informácie,“ doplnil Baláž. Poznamenal, že aj napriek prijatým eliminačným opatreniam nie je takémuto konaniu možné úplne zabrániť.

„Avšak aj toto zaistenie mobilného telefónu je dôkazom, že zo strany zboru je danej oblasti venovaná osobitná pozornosť. Pozitívne výsledky v danej oblasti sú konštatované aj na medzinárodných stretnutiach väzenských služieb, kde v rámci Európskej únie patríme medzi popredné krajiny s najnižším prienikom nepovolených vecí v ústavoch,“ dodala na záver Baláž.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #väznica