V Starej Ľubovni vyčíňal podpaľač, jeden hasič sa zranil

Vo firme v obci Chmeľnica úradoval podpaľač. Hasiči s ohňom bojovali vyše piatich hodín, jeden sa dokonca zranil.

11.02.2019 07:26 , aktualizované: 17:20
Poziar Lubovna sklad Foto: ,
Vo firme v obci Chmeľnica úradoval podpaľač. Hasiči s ohňom bojovali vyše piatich hodín, jeden sa dokonca zranil.
debata

K požiaru došlo z nedele na pondelok. „Doposiaľ neznámy páchateľ mal zatiaľ nezisteným spôsobom a pomocou doposiaľ presne nezistenej chemickej látky v zadnej časti prevádzky plničky vôd v obci Chmeľnica v okrese Stará Ľubovňa spôsobiť požiar. V dôsledku toho došlo k zhoreniu prístrešku, skladu a časti strechy výrobnej linky, vrátane rôznych vecí, ktoré sa v týchto priestoroch nachádzali. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 300-tisíc eur,“ informoval Daniel Džobanik, hovorca krajskej polície v Prešove.

Na mieste boli prítomní aj experti z kriminalistického a expertízneho ústavu a taktiež psovod so služobným psom vycvičeným na vyhľadávanie horľavých látok, ktorý aj označil miesto, kde bola použitá horľavá látka. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Starej Ľubovni začal trestné stíhanie pre zločin všeobecné ohrozenie.

Pri hasení požiaru zasahovali profesionáli z Ľubotína a Kežmarku a dobrovoľní hasiči z Novej Ľubovne a Podolinca. Viac ako 25 hasičom so 7 kusmi hasičskej techniky sa požiar podarilo lokalizovať až po piatich hodinách, k úplnej likvidácii došlo tesne pred ôsmou hodinou v pondelok ráno. Pri požiari sa jeden hasič aj poranil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Stará Ľubovňa #výrobná hala