Vicepremiér Richard Raši dostal výhražné e-maily

Zabitím sa niekto vyhrážal podpredsedovi vlády pre investície a informatizáciu Richardovi Rašimu. V e-mailovej pošte si našiel dve takéto správy.

13.02.2019 16:29
Richard Raši Foto: ,
Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši.
debata (8)

„Oznámil som to Úradu na ochranu ústavných činiteľov. K tomu, aké kroky podnikajú v tomto prípade orgány v trestnom konaní, sa neviem vyjadriť,“ reagoval Raši, ktorý má bydlisko v košickej mestskej časti Barca. Polícia sa nevyjadruje, aký postup v súvislosti s vyhrážkami podnikla. Podľa informácií denníka Pravda monitoruje okolie rodinného domu v Košiciach, ďalšie bezpečnostné opatrenia však nie sú známe.

Podpredseda Raši sprísnenú ochranku podľa vlastných slov nemá. „Nežiadal som ani o špeciálnu ochranu,“ uviedol a doplnil: „Verím, že pisatelia oboch e-mailov budú čoskoro vypátraní.“

Potvrdil, že aj v minulosti ako primátor mesta Košice dostal niekoľko výhražných listov, ktoré odovzdal polícii. V júli 2016, keď bol ešte košickým primátorom, sa pred jeho rodinným domom protestovalo. Kritici koncepcie parkovania v meste spoločnosťou EEI prišli pred jeho dom a do schránky mu vhadzovali lístočky. V nich vyjadrili nesúhlas s riešením parkovania v Košiciach. Na protest prišlo vyše 200 ľudí, ktorí sa pokojne rozišli po necelej hodine. Na pokojný priebeh vtedy dohliadali mestskí aj štátni policajti, zasahovať museli iba v prípade usmernenia dopravy na komunikácii pred Rašiho domom.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #richard raši