V byte na žilinskom sídlisku našli mŕtve telá matky so synom

V byte na sídlisku v Žiline našli v nedeľu podvečer dve mŕtve osoby a ďalšiu osobu zranenú. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

26.02.2019 00:00 , aktualizované: 11:37
debata (7)

Čo presne sa odohralo cez víkend za dverami bytu na žilinskom sídlisku Hájik, vie jediný človek, ktorý krvavú drámu prežil – otec rodiny Miroslav (48). Jeho o rok mladšia žena Andrea a 15-ročný syn Lukáš sú mŕtvi.

V nedeľu podvečer na tiesňovú linku záchranárov zavolal muž a prosil o pomoc. To, čo videli záchranári v byte, otriaslo aj profesionálmi. „Nachádzali sa tam tri osoby, z toho jedna maloletá. Išlo o trojčlennú rodinu. Žena a maloletý syn mali rozsiahle bodné zranenia, ktoré neboli zlučiteľné so životom. Lekár musel na mieste u oboch skonštatovať smrť. Muž, ktorý mal kontaktovať tiesňovú linku, mal na tele viacpočetné rezné rany a bodnutia. Po ošetrení posádkou bol za asistencie polície prevezený do žilinskej nemocnice a je mimo ohrozenia života,“ povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.

Podľa hovorcu polície v Žiline Radka Moravčíka policajti zadržali 48-ročného Miroslava z okresu Senec. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. „Obvinený muž mal manželke a synovi spôsobiť viaceré bodné zranenia, na následky ktorých zomreli,“ dodal Moravčík. Vyšetrovateľ spracováva podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Susedia rodinu nepoznali, do paneláka sa nasťahovala vlani v decembri. „Byt mali v prenájme. Pani a syn boli slušní ľudia, ale on… Zoči-voči som ho stretla raz, ale nezdalo sa mi, že by bol triezvy, mal také spomalené pohyby, možno alkohol alebo ešte niečo horšie. Radšej som išla rýchlo preč, mne sa nepozdával,“ priblížila žena žijúca v rovnakom paneláku. „Tých ľudí, čo tam žili teraz, nikto z nás nepoznal, nevieme ani len ich mená. Zdali sa slušní, len otec rodiny bol taký zvláštny,“ skonštatoval ďalší sused.

Podľa psychologičky Magdalény Krasulovej konflikty v rodine boli zrejme dlhodobejšie. „Ide o najbrutálnejší trestný čin, keď človek siahne na život inému a napokon sebe. Spravidla to býva pod vplyvom silných a ťaživých emócií a často ťažkých, neriešených konfliktov. Nikdy sa nestane, že manžel s manželkou, ktorí žijú v pohode, zrazu na seba zaútočia. Nezriedka tam zohráva úlohu alkohol, keď sú oslabené rozpoznávacie a ovládacie schopnosti,“ mieni psychologička. Doplnila, že toto je vyhrotený prípad, keď sa útok obrátil aj proti dieťaťu.

Polícia o prípade informovala na sociálnej sieti Facebook.

Agentúrnu správu sme vymenili za autorský článok denníka Pravda

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #úmrtie