Výstrel zo vzduchovky poranil 13-ročného žiaka zo Spišskej Novej Vsi

Výstrel zo vzduchovky poranil 13-ročného žiaka zo Spišskej Novej Vsi. Nehoda sa stala počas vyučovacej hodiny. V stredu podvečer bol chlapec v umelom spánku a čakal na neurochirurgický zákrok v Košiciach.

27.02.2019 13:09 , aktualizované: 18:35
SR streľba Spišská Nová Ves zranený streľba KEX Foto: ,
Policajti vchádzajú do budovy Základnej školy Zdenka Nejedlého v Spišskej Novej Vsi, kde došlo k nehode a zraneniu žiaka siedmeho ročníka pri manipulácii so strelnou zbraňou.
debata (49)

„Ubezpečujem rodičov, že v škole nedošlo k žiadnej cielenej streľbe. Na vyučovacej hodine športovej prípravy zameranej na športovú streľbu došlo k úrazu žiaka. Nehoda je v štádiu vyšetrovania,“ uviedol popoludní na webovej stránke mesta riaditeľ školy Miroslav Nováček. Reagoval tak na prvotné informácie, že v škole sa strieľalo. Na ďalšie pokusy o kontakt nereagoval.

Hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Lenka Ivanová spresnila, že „na streleckom krúžku došlo k úrazu neodbornou manipuláciou so vzduchovkou“. „Našťastie, nešlo o prípad, aký poznáme zo zahraničných správ," dodala.

Polícia ďalej informovala, že žiak by mal mať poranené obočie. Záchranári ho ošetrili a previezli na urgentný príjem do spišskonovoveskej nemocnice. „Bol v šoku, ale pri vedomí a mimo ohrozenia života,“ potvrdila Katarína Naničiaková, hovorkyňa záchrannej zdravotnej služby Falck. Odtiaľ ho v stabilizovanom stave letecky previezli na košickú kliniku detskej nemocnice, kde si ho prevzali neurochirurgovia.

Keďže zriaďovateľom ZŠ Nejedlého je mesto, o incidente oboznámili aj primátora, ktorý bol v tom čase na rokovaní. Reagovať na nehodu magistrát zatiaľ nechcel. „Máme málo informácií, počkáme si na policajné vyšetrovanie,“ povedal pre Pravdu hovorca radnice Tomáš Repčiak.

Podľa našich informácií mal chlapcovi zostať v rane vystrelený náboj, čo lekári zistili až po vyšetrení na CT prístroji. V čase našej uzávierky bol podľa Igora Jenča, medicínskeho riaditeľa Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach, „pacient na umelej pľúcnej ventilácii a v najbližších hodinách ho čaká neurochirurgický zákrok“.

© Autorské práva vyhradené

49 debata chyba
Viac na túto tému: #žiaci #streľba #základná škola #Spišská Nová Ves