Postrelený žiak zo Spišskej Novej Vsi sa zotavuje, vinník známy nie je

Prípad streľby, pri ktorej počas vyučovania v spišskonovoveskej základnej škole zasiahol brok zo vzduchovky hlavu trinásťročného školáka, má, našťastie, dobrý koniec. Chlapec je mimo ohrozenia života a zotavuje sa po operácii v košickej nemocnici.

28.02.2019 18:00
SR streľba Spišská Nová Ves zranený streľba KEX Foto: ,
Policajti vchádzajú do budovy Základnej školy Zdenka Nejedlého v Spišskej Novej Vsi, kde došlo k nehode a zraneniu žiaka siedmeho ročníka pri manipulácii so strelnou zbraňou.
debata (11)

Základná škola Zdenka Nejedlého v Spišskej Novej Vsi je športová so zameraním na plávanie, volejbal, futbal a streľbu. Navštevuje ju 596 žiakov. V stredu dopoludnia v jednej z tried došlo neodbornou manipuláciou so vzduchovkou k zásahu jedného žiaka. Brok zo vzduchovky mu mal trafiť obočie, vyšetrením na CT prístroji sa zistilo, že zostal v rane.

Šokovaného chlapca ošetrili zdravotní záchranári a previezli ho do miestnej nemocnice. Odtiaľ ho v stabilizovanom stave letecky transportovali na košickú kliniku detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny, kde si ho prevzali neurochirurgovia. Policajti medzitým začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Riaditeľ školy Miroslav Nováček krátko po nehode ubezpečoval, že v škole nedošlo k žiadnej cielenej streľbe. „Vyšetruje to polícia, ja som pri tom nebol,“ podotkol s tým, že nešťastie sa odohralo počas streleckej prípravy. „Na hodine bola prítomná pani učiteľka, ale nič bližšie neviem. V prvom rade sme zachraňovali chlapca a či mi veríte, alebo nie, ja som s ňou odvtedy nestrávil ani minútu,“ povedal. K tomu či a ako bude učiteľka braná na zodpovednosť, sa odmietol vyjadriť. „Nemôžem robiť závery, keď sa to len vyšetruje,“ pripomenul.

Chlapec je podľa riaditeľa z najhoršieho vonku. S jeho rodičmi je v kontakte. „Nám je, samozrejme, ľúto, čo sa stalo a veríme v skoré uzdravenie žiaka,“ dodal riaditeľ.

Siedmakova rodina si neželá, aby sa viac informovalo o chlapcovom zdravotnom stave. Dnes dostali žiaci tejto základnej školy riaditeľské voľno.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Nová Ves #streľba na škole