Aj s cukríkom možno spôsobiť zranenie. Trenčanov ohrozujú mladíci z čierneho Audi

Ulicami krajského mesta Trenčín sa najmä cez víkendy preháňa záhadné čierne Audi s bratislavským evidenčným číslom. Mladíci, ktorí v ňom sedia, útočia na Trenčanov. Polícia sa zaoberá zatiaľ dvoma prípadmi, z ktorých jeden sa skončil vážnym zranením oka. Poškodených ľudí je však, zdá sa, oveľa viac.

01.03.2019 16:45
debata (64)

VIDEO: O nepríjemnom incidente hovorí pre TV Pravda jeden z poškodených.

Video

Mladíci sa zabávajú na nič netušiacich Trenčanoch krutým spôsobom. Doplatil na to aj Rudolf Cvopa, ktorý po ich útoku skončil v nemocnici. „Ja som mal tú smolu, že som ich stretol až štyrikrát. Po prvýkrát to bolo v nedeľu. Šiel som s kamarátom večer okolo dvadsiatej hodiny po Hodžovej ulici, keď sme boli pri štadióne Mariána Gáboríka, niečo plesklo do kamarátovej bundy a okolo nás prešlo tmavé auto. On sa zohol a zdvihol niečo ako cukrík. Bolelo ho to aj cez bundu. Na stanici sme sa rozišli a pokračoval som smerom do mesta, tam som ich stretol znova. Niečo ma strelilo do ruky a do nohy, zaštípalo to a okolo zase prešlo veľké čierne SUV s bratislavským evidenčným číslom,“ hovorí Trenčan, ktorý sa po týchto incidentoch s čiernym SUV stretol na druhý deň opäť. Obišiel však oveľa horšie. Keď uvidel prechádzať podozrivé Audi, rýchlo si zapísal jeho evidenčné číslo. Z auta naňho vzápätí vystrelili. Syn, ktorý ho sprevádzal, našiel na zemi cukrík alebo tabletku. Rudolf Cvopa mal poranené oko, utrpel poškodenie rohovky.

Rudolf Cvopa nie je jediný, ktorý sa na políciu obrátil, poškodení sú aj ďalší, nie všetci však kontaktovali políciu. „V piatok večer okolo siedmej hodiny som šla so psíkom na prechádzku po sídlisku Juh. Zastavilo pri mne čierne audi. Luxusné SUV s bratislavským evidenčným číslom. Spolujazdec stiahol okienko dole. Vnútri boli štyria mladíci vo veku približne dvadsať rokov. Šofér sa ma spýtal, kadiaľ sa dostane do obchodného centra, stihla som mu iba povedať, že sa musí otočiť, keď šofér spustil ostrekovače a to už som mala vodu so zimnou zmesou vo vlasoch, na tvári aj bunde,“ popísala incident 40-ročná Tamara.

Polícia sa síce prípadom zaoberá, ale rieši ho iba ako priestupok, nie ublíženie na zdraví, čo by bol úmyselný trestný čin. „Polícia danú vec rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a je v štádiu šetrenia,“ povedal trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Páchateľom tak hrozí iba finančná pokuta. Nie je však vylúčené, že na políciu sa obrátia aj ďalší Trenčania.

Pištoľ, z ktorej mladíci podľa všetkého strieľali, bola airsoftová. Väčšinou ide o veľmi dôveryhodne vyrobené kópie reálnych revolverov. Nabíjanie prebieha ručným nabíjaním ako u ostrých zbraní. Tieto zbrane sa využívajú pri streľbe na terč. Ich využiteľný dostrel je okolo 15 a viac metrov, ale na väčšiu vzdialenosť už má zbraň výraznú balistickú krivku. Ako náboj sa používa plastová guľôčka, ale je možné vystreliť z nej aj cukrík, pokiaľ sa vsunie priamo do hlavne. V prípade z Trenčína išlo zrejme o menšie cukríky Lipo, ktoré boli použité ako strelivo.

© Autorské práva vyhradené

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #cukríky #zbraň