Košický primátor Polaček posiela za premiérom delegáciu a žiada aj o účasť olympionikov

Žiadosť o stretnutie zaslal v utorok predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu (Smer) košický primátor Jaroslav Polaček. Opätovne ho požiadal o termín spoločného rokovania vo veci finančnej podpory pre Európsky olympijský festival mládeže, ktorý sa má konať v roku 2021.

12.03.2019 23:28
Jaroslav Polaček Foto: ,
Jaroslav Polaček
debata (19)

Primátor zároveň poslal listy aj prezidentovi Európskeho olympijského výboru Janezovi Kocijancicovi, prezidentovi Slovenského olympijského a športového výboru Antonovi Siekelovi a generálnemu sekretárovi Jozefovi Libovi, kde ich informoval o aktuálnom dianí okolo organizácie festivalu.

Ešte minulý piatok mestské zastupiteľstvo prijalo uznesenie, ktorým vyzýva vládu na opätovné rokovanie. Košice spolu so župou už raz o stretnutie žiadali, nakoniec ich prijal vicepremiér a bývalý košický primátor Richard Raši (Smer). Polaček vtedy žiadal od vlády okrem prisľúbených desiatich miliónov ďalších tridsať.Výsledkom však bola nedohoda a vzájomné obvinovanie z klamstiev. Medzitým sa objavili hlasy, že festival by sa mohol uskutočniť v inom slovenskom meste.

Polaček na základe uznesenia mestského zastupiteľstva, prizval do vyjednávacieho tímu svoju námestníčku Luciu Gurbáľovú, a predsedu komisie športu a aktívneho oddychu Ladislava Lörinca. V liste premiérovi uviedol, že vyjednávací tím podporí aj bývalý viceprimátor Ján Jakubov, čím by na rokovaní boli zastúpení poslanci zo všetkých politických zoskupení mestského zastupiteľstva.

„Cieľom nás všetkých je, aby výstavba športovej infraštruktúry pre festival nezaťažila rozpočet mesta Košice. Chceme, aby sa mohol uskutočniť v dôstojných podmienkach a zároveň vďaka finančnej podpore vlády vyrástli viaceré nové športoviská, resp. sa mohlo pristúpiť k ich rekonštrukcii,“ vyhlásil primátor.

Na výsledky rokovaní čakajú poslanci mestského zastupiteľstva, ktorí by sa mali opäť stretnúť na mimoriadnom zastupiteľstve do 22.marca.

V poradí XVI. letný festival mládeže sa má v Košiciach uskutočniť v dňoch 24. júla až 1. augusta 2021. V desiatich športoch by malo súťažiť takmer 4 000 mladých športovcov.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #jarolsav polaček