Dobrý nápad - košická radnica otvorila detský kútik

Vybavovanie na košickej radnici bude pre rodičov s deťmi oveľa jednoduchšie. Na prízemí magistrátu totiž zriadili klientske centrum, kde si môžu obyvatelia mesta vybaviť všetky potrebné úradné záležitosti a nemusia tak blúdiť po chodbách a hľadať potrebné kancelárie. Vybaviť sa tam dajú miestne dane, riešiť záležitosti týkajúce sa komunálneho odpadu, dopravy, životného prostredia, ale aj vybaviť záležitosti v oblasti sociálnych služieb a bývania, vydávajú sa tam aj parkovacie karty a osvedčujú listiny.

27.03.2019 17:47
košice, klientske centrum Foto: ,
V Košiciach v klientskom centre sa deti zabavia aj samé.
debata (1)

Doteraz rodičia nemali na výber a keď stáli v radoch, ktoré sa tvoria najmä pri prihlasovaní miestnych daní, museli sa obrniť trpezlivosťou, pretože ich ratolesti sa nudili a boli nespokojné. Radnica im však vyšla v ústrety a vytvorila detský kútik vo vestibule magistrátu pri hlavnom vchode.

Deti sa tam môžu zahrať s plyšovými a inými hračkami či kresliť, kým ich rodičia a starí rodičia vybavia všetko potrebné. Náklady na zriadenie detského kútika nepresiahli 100 eur. „Teší ma, že sme za krátky čas stihli uviesť túto myšlienku do praxe. Magistrát je krajší a deti spolu s ich rodičmi aj vďaka týmto síce malým, no milým vylepšeniam spokojnejší,“ uviedol Jaroslav Polaček, primátor Košíc.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #klientske centrum #radnica