Steel Arénu prepadli teroristi! Našťastie, išlo iba o policajný tréning

Streľba, majáky, kukláči v akcii. V košickej Steel Aréne teroristi v utorok dopoludnia zadržiavali rukojemníkov. Útok vyzeral realisticky, hoci v skutočnosti si policajné zložky preverovali svoju pripravenosť pred nadchádzajúcimi hokejovými majstrovstvami.

09.04.2019 19:00
debata

Do športového stánku, v ktorom bude o niekoľko dní hrať aj slovenská reprezentácia, okamžite prišli viaceré zložky Policajného zboru, dopravní policajti odkláňali dopravu, na mieste boli aj elitní strelci, príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), pyrotechnici či kynológovia.

Mnoho Košičanov sa s obavami pozeralo na „manévre“, ktoré sa diali v okolí Steel Arény, hoci sú už na policajtov a hasičov na tejto ulici zvyknutí. Oproti nej sú totiž budovy okresných a krajského súdu, v ktorých občas niekto nahlási bombu. Zákaz vstupu do oblasti mali aj autá, dopravní policajti odkláňali prúd vozidiel do iných ulíc, a nedostali sa tam ani bežní ľudia.

Vo vnútri športového stánku mali páchatelia zadržiavať rukojemníkov a úlohou polície ich bolo oslobodiť, pričom použili aj dymovnice. Z arény potom postupne vyvádzali ľudí, ktorých na mieste aj ošetrovali.

„V súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta v hokeji od nedele prebiehali v Košiciach cvičenia jednotlivých zložiek Policajného zboru. V utorok sa uskutočnila 2. fáza cvičenia C. T. Steel 2019 s názvom Útok, počas ktorej jednotlivé zložky Policajného zboru precvičovali postup pri teroristickom útoku. Prvá fáza tohto cvičenia bola zameraná na operatívno-pátraciu činnosť služieb kriminálnej polície a NAKA,“ informovala Lenka Ivanová, košická krajská policajná hovorkyňa.

Počas akcie sa stala aj kuriózna vec. Na križovatke na Južnej triede havarovalo policajné dodávkové auto s majákmi, obsadené príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru. Smerovať mali práve na cvičenie v Steel Aréne. Do automobilu vrazila Škoda Fabia, pričom vodič zostal zakliesnený a vyslobodili ho odtiaľ samotní policajti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #Košice #polícia SR