VIDEO: Podozrivá nádoba vyhnala ľudí v Košiciach z bytov

Bandaska s drôtmi vyľakala obyvateľov košickej mestskej časti Západ. Položená bola na trávniku na Laboreckej ulici, ktorej časť okamžite polícia uzavrela. Zo štyroch panelákov evakuovali asi osemdesiať ľudí.

10.04.2019 12:30 , aktualizované: 15:56
Kosice Podozriva nadoba 04 Foto: ,
Bandaska s drôtmi vyľakala obyvateľov košickej mestskej časti Západ.
debata (2)

Video: Čo našiel pyrotechnik v podozrivej nádobe?

Video

Na miesto prišli hasiči a privolaný bol aj pyrotechnik a sanitka.

Zo štyroch vchodov paneláka v blízkosti podozrivej nádoby evakuovali 80 ľudí. Našťastie bolo v Košiciach príjemné počasie, a tak sa mnohí pozerali na prácu záchranných zložiek.

„Prišli policajti a musel som opustiť byt. Bolo to okolo pol ôsmej a odvtedy čakám, kedy sa dostanem naspäť domov,“ uviedol jeden z evakuovaných mužov tesne po 11. hodine. Uviedol, že nádoba už bola na trávniku už včera, no nepripisoval tomu zvláštny význam.

V tom istom čase policajti kontrolovali aj súdy na Slovensku, pretože tam tiež bola nahlásená bomba. Volajúci nekonkretizoval, na ktorom, a tak košickí policajti v rovnakom čase mali až dva poplachy. Rozruch vyvolal začiatkom januára v Košiciach tiež údajný nástražný výbušný systém.

Vtedy z paneláka na ulici L. Novomeského museli evakuovať hasiči približne 70 ľudí. Obyvatelia sa naspäť do bytov dostali približne po dvoch hodinách. Polícia napokon vylúčila, že išlo o nástražný výbušný systém.

Vyšetrovateľ Policajného zboru v Košiciach už začal v prípade trestné stíhanie

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia,“ informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa košickej krajskej polície.

O aký konkrétny predmet v danom prípade išlo, bude predmetom ďalšieho expertízneho skúmania, rovnako aj vyhodnotenie stôp, zachytených na mieste udalosti, ktoré môžu smerovať k odhaleniu totožnosti doposiaľ neznámeho páchateľa.

"Bližšie informácie poskytneme a verejnosť budeme o prípade informovať hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí, doplnila Ivanová.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #evakuácia osôb