Hasičom sa podarilo uhasiť požiar na Záhorí

Rozsiahly požiar v k. o. Zohor sa pred pár minútami podarilo hasičom úplne zlikvidovať. Hasiči budú po zbalení vecných prostriedkov a techniky postupne odchádzať na svoje základne. Miesto bolo odovzdané majiteľovi objektu. Informuje o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na sociálnej sieti.

25.04.2019 15:50 , aktualizované: 26.04.2019 16:24
SR zohor požiar hala skládka dym plamene Foto: ,
Na snímke požiar vo výrobnej hale a na skládke odpadu v katastri obce Zohor, okres Malacky 25. apríla 2019.
debata (6)

Hasičom sa požiar na niekoľkých úsekoch podarilo lokalizovať. V noci v hasení rozsiahleho požiaru pokračovalo takmer 90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi techniky. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Rozsiahly požiar dvoch hál a ich okolia vypukol vo štvrtok (25. 4.) krátko pred 14.00 h.

Hasiace práce naďalej pokračovali aj počas piatku. Na požiarisku a v okolitých obciach (Zohor, Láb a Vysoká pri Morave) boli aj počas noci pravidelne vykonávané kontrolné merania ovzdušia," priblížila Križanová s tým, že zvýšené hodnoty namerané neboli.

Na mieste zásahu sa nachádzali profesionáli z hasičských staníc v Bratislave, Malackách, Pezinku, Nitre a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a v Žiline a dobrovoľníci z ôsmich dobrovoľných hasičských zborov obcí Lozorno, Studienka, Gajary, Sološnica, Malé Leváre, Stupava, Moravský Svätý Ján a Cerová.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #požiar #Zohor #skládka odpadu