Zo sudov na Železnej studničke unikli nebezpečné chemické látky

Z vyhodených 16 veľkých sudov s toxickým odpadom, ktoré objavili 11. apríla v bratislavskom lesoparku na Železnej studničke, sa dostali nebezpečné chemické látky aj do pôdy. Upozornil na to starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý.

25.04.2019 16:37
debata (4)

„Musel prísť bager a množstvo znečistenej pôdy odstrániť. Stále verím, že sa podarí odhaliť autorov tohto barbarstva,“ napísal na sociálnej sieti. Podľa starostu sa však zdá, že polícia je na stope ľuďom, ktorí doviezli na Železnú studničku sudy s toxickými látkami.

Na Železnej studničke boli pre objavené sudy 11. apríla envirokriminálka, špecializovaná jednotka hasičov a aj inšpekcia životného prostredia. „Podľa prvotného rozboru sa v sudoch nachádza odpad zo zatiaľ nešpecifikovaných ropných látok. Sudy aj s odpadom budú bezpečne odvezené a po detailnejšej analýze spolu s obsahom zlikvidované,“ spresnil Kusý.

Polícia neskôr uviedla, že kriminalisti v treťom a štvrtom bratislavskom okrese vykonali prvotné úkony súvisiace s objasňovaním environmentálnej kriminality. „Poverený príslušník Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi. Bližšie informácie k prípadu poskytneme hneď, ako to procesná situácia vo vyšetrovaní umožní,“ spresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Železná studnička #toxický odpad