Podľa vlastníka hotela Danube požiar vznikol cudzím zavinením

Podľa vlastníka hotela v centre Bratislavy, ktorý v pondelok popoludní horel, vznikol požiar cudzím zavinením. Uviedla Elena Segečová, zástupkyňa developera, spoločnosti Sitno Holding.

29.04.2019 13:50 , aktualizované: 17:56
poziar, hotel park inn, hasic Foto: ,
Hasiči zasahovali pri požiari hotela Danube v Bratislave.
debata (12)

VIDEO: V centre Bratislavy horela izolácia hotela. Pozrite si zábery z miesta udalosti.

Video

„Po prezretí záznamov z bezpečnostných kamier a po konzultácii s príslušníkmi hasičského zboru je zrejmé, že požiar vznikol cudzím zavinením,“ poznamenala Segečová.

V exteriéri hotela Park Inn Radisson Danube Bratislava začalo horieť krátko po 13.00 h, a to z Rázusovho nábrežia. „Zásahom Hasičského a záchranného zboru bol oheň pod kontrolou v priebehu pár minút. Hotel evakuovali v súlade s bezpečnostnými predpismi,“ doplnila Segečová.

Požiar hotela na Rybnom námestí v centre Bratislavy sa podarilo uhasiť. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

„Presná príčina požiaru bude predmetom vyšetrovania a expertízneho skúmania,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Požiar sa zaobišiel podľa nej bez zranení. „Výška materiálnej škody bude vyčíslená dodatočne,“ doplnila Mihalíková.

Požiar bol nahlásený krátko po 13.00 h. Na mieste zasahovalo viac ako 20 hasičov. Tí po príjazde na miesto zistili, že ide o požiar fasády a zateplenia hotela asi do výšky 10 metrov. Z dôvodu zadymenia bolo z priestorov hotela evakuovaných 93 osôb, tí sa neskôr mohli do hotela vrátiť.

Podľa generálneho riaditeľa hotela Stanislava Šugára škody spôsobené požiarom zatiaľ nie sú vyčíslené. „Požiar bol založený neúmyselne, z nedbanlivosti. Momentálne prebieha vyšetrovanie,“ vysvetľuje Šugár. Preto sa k téme ďalej nemôže vyjadrovať.

Zrekonštruovaná budova hotela už od minulého roka čelí ostrej kritike. S vizuálom čiernej fasády nie sú spokojní pamiatkari ani verejnosť. Hotel dostal ultimátum, že ak do vlaňajšieho 31. októbra fasádu nezmení, jeho brány sa zatvoria, nestalo sa tak. Nový vzhľad fasády bol navrhnutý v jemných krémových farbách tak, aby sa čierne a sivé prvky hotela zneutralizovali. Autorom návrhu novej fasády je Ľubomír Závodný.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #požiar #hotel