Cestári museli pre sneh zasahovať na horských priechodoch Vernár a Podspády

Cestári museli v noci na pondelok pre sneh zasahovať na horských priechodoch Vernár a Podspády. TASR o tom informoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

06.05.2019 09:55
debata

Vzhľadom na to, že teploty sa na týchto dvoch miestach dostali na úroveň nula, resp. tesne pod nula stupňov Celzia, tak tam súvisle snežilo, uviedol s tým, že snežiť začalo v nedeľu (5. 5.) počas dňa. Prvý sneh sa na cestách podľa jeho ďalších slov topil, s príchodom nižších teplôt sa na vozovke ale začal udržiavať a preto bola potrebná jej údržba.

Prvý výjazd sme na horskom priechode Vernár mali o 21.30 h a na Podspádoch o 22.00 h, priblížil Barilla s tým, že vo výkone mali pre oba priechody po jednom sypači. Celkovo sme prepluhovali približne 60 kilometrov ciest a posypali 35 kilometrov ciest kamenivom a desať ekologickým posypovým materiálom, vyčíslil.

Všetky cesty sú podľa jeho ďalších slov zjazdné a situácia je stabilizovaná. Doplnil, že vo vyšších polohách vzhľadom na nižšie teploty dochádza aj naďalej buď k sneženiu, alebo dažďu. Situáciu monitorujeme a stále operatívne zasahujeme tam, kde je to potrebné, pokračoval riaditeľ. Očakávajú, že takéto počasie bude pretrvávať počas pondelka i utorka (7. 5.). Budeme priebežne pluhovať a posypávať, tiež budeme mať nasadených vodičov do výkonu cez deň i v noci, uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #cestári #sneženie