VIDEO: V Kežmarku mal otec kopnúť do vlastného dieťaťa, útok zachytila kamera

Nechutný a brutálny útok na nevinné dieťa. Prostredníctvom sociálnej siete sa šíri video z Kežmarku, podľa ktorého mal otec kopnúť do dieťaťa, ktoré následne spadlo na zem. Neskôr k nemu podíde matka a dieťa berie so sebou.

07.05.2019 14:43 , aktualizované: 15:18
debata (7)
Video

Záznam, ktorý je pravdepodobne z bezpečnostnej kamery, odcudzujú mnohí ľudia a prípadom sa už zaoberá polícia a rodičov preveria aj sociálni pracovníci.

„Čo je to za otca, nakopať ho poriadne,“ sú ešte slušnejšie reakcie pod zverejneným videom. Mnohí sa zároveň pozastavujú nad konaním matky, ktorá vôbec dieťa pred surovým útokom nebráni. Prípad začalo vyšetrovať obvodné oddelenie kežmarskej polície.

„Vo veci bolo prijaté oznámenie o priestupku proti občianskemu spolunažívaniu. Na objasňovaní skutku polícia intenzívne naďalej pracuje. Bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce objasňovanie nie je vhodné zverejniť,“ informovala Jana Ligdayová, prešovská krajská policajná hovorkyňa.

Útokom sa zaoberajú aj sociálni pracovníci, ktorí doteraz s rodinou nepracovali, ani neevidujú žiadne podania z minulosti.

„Po doručených informáciách kolegovia rodinu navštívili a postupujú ako pri iných podaniach – prešetrujú situáciu detí v rodine a na základe výsledkov prijmú opatrenia,“ informovala Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #polícia #dieťa