Na šampionát? Iba cez dvojstupňovú kontrolu

Mongolský novinár, aj štáby z Číny, Maďarska či Holandska budú sledovať Majstrovstvá sveta v hokeji a pridajú sa tak medzi 700 akreditovaných médií, ktoré budú informovať o šampionáte. Slovenská reprezentácia má domovskú šatňu a už v pondelok bola pripravená na ich príchod, pretože popoludní absolvovali v Steel Aréne tréning.

07.05.2019 15:05
Steel aréna, šatňa Foto: ,
Vchod do šatne slovenskej hokejovej reprezentácie v Steel aréne.
debata

VIDEO: Nakuknite do šatne, ktorá bude počas hokejového šampionátu v Košiciach patriť slovenskej reprezentácii. A dozviete sa, aké kontroly čakajú fanúšikov v hokejových arénach.

Video

„Slováci majú výhodu domácej šatne. K dispozícii majú vírivku, kryokomoru aj sauny, takže po zápasoch budú môcť relaxovať. Kustódi im už dva dni pred príchodom priniesli všetky veci, takže už je kompletne pripravená,“ informoval Miloslav Klíma, výkonný riaditeľ VISIT Košice. Doplnil, že postupne do Košíc prichádzajú aj ďalšie reprezentácie jednotlivých tímov, ako posledná to bude reprezentácia Veľkej Británie vo štvrtok 9. mája.

Aktuálne sú ešte vstupenky na zápasy v oboch mestách, predaných je už viac ako 80 percent. Steel Aréna v Košiciach pripomína úľ, stále v nej pracujú robotníci a pripravujú všetko potrebné, no jej pripravenosť podľa riaditeľky organizačného výboru MS 2019 pre Košice Anety Büdi je už 90 percent. Žiadne veľké požiadavky nemali ani jednotlivé tými.

Šatňa slovenského tímu počas prehliadky Steel...
Šatňa slovenského tímu počas prehliadky Steel...
+14Zázemie šatne slovenského tímu počas prehliadky...

„Fíni a Dáni chceli v kabínach vybudovať steny, ktoré tam predtým neboli, tak sme im vyšli v ústrety. V ostatných prípadoch ideme v bežnom režime,“ uviedla Büdi.

Bezpečnosť hráčov aj divákov je prioritou pre organizátorov hokejového šampionátu. Riaditeľka komunikácie MS 2019 Michaela Grendelová uviedla, že členovia hokejovej federácie boli prekvapení, aké prísne zákony sú v tomto smere na Slovensku. Výnimku urobili organizátori iba pri dáždnikoch, tie si budú môcť diváci vziať so sebou do haly.

„Fanúšikovia by mali prísť na jednotlivé zápasy v dostatočnom predstihu, haly budú otvorené už hodinu a pol pred začiatkom úvodného zápasu. Vstupná kontrola bude dvojstupňová, návštevníci prejdú aj bezpečnostným detekčným rámom,“ upresnila Grendelová.

Podobne, ako pri cestovaní lietadlom, je zakázané so sebou zobrať stravu a vlastné nápoje. „Personál v bufetoch bude posilnený a ceny budú prijateľné ako pre domácich, tak aj pre zahraničných fanúšikov,“ doplnila Grendelová.

Na vstupe do jednotlivých hál čakajú návštevníkov dve úrovne kontroly. Prvá bude bezpečnostná, pri ktorej sa fanúšik preukáže aj platnou vstupenkou. V rámci druhej si divák platný lístok označí. Pri vstupe do hál prejdú diváci bezpečnostnými rámovými detektormi kovov. Návštevníkom, ktorí budú zjavne pod vplyvom alkoholu, vstup na štadión bezpečnostní pracovníci neumožnia.

Na zápasy si fanúšikovia môžu priniesť vlajky, bubny, no nepustia ich s píšťalami, megafónmi či fotoaparátmi s teleobjektívom, taktiež s laserovými ukazovadlami a ďalekohľadmi. Vlajky môžu byť iba na plastových tyčiach s maximálnou dĺžkou 1,5 metra. Medzi zakázané predmety patri aj zbrane, pyrotechnika, nože či boxery.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šatňa #MS v hokeji 2019