V obehu sú aj falošné lístky na šampionát

Podozrivý kufor, stratené doklady či falošné lístky už zaznamenali policajti v Košiciach za prvé tri dni hokejového šampionátu.

13.05.2019 16:40
hokej Košice MS fans Foto: ,
Fanúšikovia Slovenska a Fínska v centre Košíc.
debata

Počas prvých hracích dní boli pokojné aj jazdy vlakom Macejko, ktorým sa fanúšikovia premiestňujú z rôznych kútov našej republiky. Vodiči sú disciplinovaní, a tak nevznikajú ani kolízne situácie počas uzavretia časti ulíc v okolí a pred Steel arénou.

Poplach vyvolal opustený kufor v hľadisku po zápase Fínska s Kanadou. „Pred ale i medzi jednotlivými zápasmi policajti vykonávajú pedantné pyrotechnické prehliadky. Aj vďaka nim sa fínskemu fanúšikovi podarilo vrátiť zabudnutú batožinu s osobnými dokladmi, ktorá bola nájdená po ukončení prvého hokejového zápasu na tribúne pre divákov. Iný fínsky fanúšik stratil doklady, vďaka perfektnej spolupráci jednotlivých policajných zložiek sa muž tešil, že sa vyhol zdĺhavému vybavovaniu náhradných dokladov,“ informovala Lenka Ivanová, košická krajská policajná hovorkyňa.

Sklamanie zažili fanúšikovia, ktorí si prostredníctvom rôznych internetových portálov kúpili lístky, a po príchode do Steel arény zistili, že sú falošné. „Pôvod doteraz desiatich takýchto lístkov už príslušní policajti preverujú,“ uviedla Ivanová.

Priestor pred Steel arénou, fanzónou, ale aj ulice v centre mesta kontrolujú viaceré útvary z Košíc a vypomôcť im prišli aj policajti z iných miest.

V pohotovosti sú aj mestskí policajti, ktorých je v službe o 50 viac. Vo zvýšenej miere sú v bezprostrednom okolí Steel arény a dbajú na ochranu verejného poriadku v okolí fanzóny v Kasárňach/Kul­turparku a tiež na miestach so zvýšeným pohybom účastníkov a fanúšikov šampionátu. Zároveň monitorujú záchytné parkoviská na vstupoch do mesta.

„Mesto kvôli zvýšeniu bezpečnosti na Hlavnej ulici osadených v centre mesta 16 dvojmetrových betónových zábran a 25 veľkých liatinových kvetináčov,“ informoval Miroslav Sambor z referátu styku s verejnosťou a médiami magistrátu.

Bezpečnostné betónové zátarasy sú osadené na oboch vjazdoch do Hlavnej ulice. Päť dvojmetrových zo smeru od Námestia maratónu mieru pri križovatke so Zbrojničnou ulicou, a jedenásť rovnako dlhých prekážok pri obchodnom dome Dargov.

Na Hlavnej ulici je obmedzený prejazd motorových vozidiel pre všetky motorové vozidlá vrátane zásobovacích, ako aj pre vozidlá majiteľov nehnuteľností v tejto časti mesta, s výnimkou záchranných zložiek.

Pre silný vietor v pondelok popoludní organizátori uzavreli fanzónu, otvoriť by ju mali opäť v utorok, keď sa vietor utíši.

TV Pravda: Pozrite si príchod českých fanúšikov do Košíc. (vysielané 10.5.2019)

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #falošné lístky