Pre intenzívny dážď zasahuje na severe viac ako 110 hasičov

Pre intenzívny dážď na Slovensku zasahuje vo viacerých severných okresoch viac ako 110 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Ich pomoc je potrebná najmä v Žilinskom kraji, a to v okresoch Čadca, Žilina, Bytča a Martin, kde boli doposiaľ privolaní k 22 udalostiam. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

22.05.2019 16:53 , aktualizované: 18:49
debata
Pri Bolešove a Kameničanoch sa valí voda z...
Pri Bolešove a Kameničanoch sa valí voda z...
+3Horné Srnie

Situácia je aktuálne najvážnejšia v obci Kotešová, kde hasiči odčerpávajú vodu zo zaplavených ulíc a pivníc. „V súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou zasahujú v zasiahnutých okresoch aj dobrovoľní hasiči z Turzovky, Oščadnice, Makova, Staškova, Varína, Trnového, Kotešovej, Staškova, Turan, Bytče, Skalitého a Svrčinovca. Na rieke Kysuca a Ľubochnianka bol vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity,“ spresnila Križanová.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred dažďom takmer vo všetkých krajoch, okrem Košického. Varuje aj pred povodňami z trvalého dažďa. Najvyšší, 3. stupeň výstrahy pred povodňami platí momentálne pre okresy Trenčín, Námestovo, Čadca, Tvrdošín, Myjava a Senica.

Videopredpoveď: Rieky stúpajú. Buďte v strehu!

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dážď #povodne #prívalové dažde