Povodne pri Bratislave cez víkend zablokovali cyklistov

Vysoká hladina Moravy cez víkend odstavila viaceré cyklotrasy pri Bratislave. Pozrite si vo videu TV Pravda, čo voda zanechala na chodníkoch pre cyklistov.

27.05.2019 11:01
debata (1)

VIDEO: Rieka Morava cez víkend zaliala cyklochodníky pri Bratislave. Miestami bolo na nich aj pol metra vody. V pondelok ráno voda opadla a na chodníkoch zostali nánosy blata a trávy. Pozrite si, ako to tam vyzerá vo videu TV Pravda.

Video

Dunaj v priebehu pár dní mohutnel v Bratislave o dva metre a vo štvrtok, keď hladina kulminovala, voda obmývala hradné múry Devína. Tok zostal v koryte. Podobný vzostup hladiny neobišiel ani rieku Moravu. Tá sa vyliala na okolité polia a cyklochodníky. Obmedzenia pre cyklistov trvali od štvrtka do nedele. V pondelok voda opadla oproti nedeli asi o pol metra a cyklochodníky sa opäť ukázali.

V minulosti bolo vylievanie sa Moravy bežné a prospešné pre okolitú faunu a flóru. Regulovaním vodného toku sú záplavy v posledných rokoch skôr mimoriadnou udalosťou, čo je na škodu pre prírodu, ale aj pre ľudí. Tí v danej lokalite nemajú domy a povodne zvyšovali hladinu spodných vôd. Dnes majú aj obce v povodí Moravy pri dlhých letách miestami problém s vysychaním studní.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #záplavy #Morava