Muža zo Sásovej hľadali desiatky ľudí. Zrejme sa však len skrýva

Ladislav Zlevský (33) z banskobystrickej mestskej časti Sásová odišiel z domu na Zelený štvrtok a odvtedy ho jeho matka nevidela. Zúfalá žena plače celé dni. Dobrovoľníci na čele s profesionálnymi záchranármi prečesávali celé okolie a miesta, v ktorých sa zvyčajne pohyboval, no bez výsledku. Teraz sa však situácia zmenila. Vyzerá to tak, že hľadaný muž je nažive, len sa skrýva.

27.05.2019 14:54
nezvestný Foto: ,
Plagáty o nezvestnom Ladislavovi bolo po celej Banskej Bystrici.
debata

Pátraciu akciu po nezvestnom Ladislavovi odštartovalo zhruba šesťdesiat dobrovoľníkov so záchranármi začiatkom mája. Použili aj štvorkolky, drony a termovíziu. Mladého muža však nenašli. Niektorí sa obávali, že si siahol na život, iní nad tým len neveriaco krútili hlavami.

Jeho matka bola presvedčená, že ho niekto nasilu drží na neznámom mieste. Zvláštne bolo, že v poštovej schránke našla po Ladislavovom zmiznutí jeho kľúče, peňaženku, doklady a mobil. Z domu mal odísť práve po banálnej hádke s mamou, no viacerí tvrdili, že problémy mal aj v práci. Peter Jób zo zdravotnej asistenčnej služby ASTEC teraz informoval, že hľadaný podľa najnovších informácií žije.

„Z viacerých dôveryhodných zdrojov sa ku mne dostalo, že ho osobne stretli priamo v Banskej Bystrici. Pohyboval sa na bielom alebo striebornom aute Hyundai so zvolenskými značkami. Spoločnosť mu mala robiť nejaká slečna,“ povedal Jób. Podľa neho sa Ladislav maskoval slnečnými okuliarmi a kapucňou na hlave.

„Naposledy ho videli pred pár týždňami na hlavnej tržnici na námestí,“ podotkol. Hneď vraj o tom podal informácie na polícii, no zatiaľ nemá žiadny ohlas.

„Pani Zlevskú doteraz tiež nikto neinformoval, v akom štádiu sa vyšetrovanie nachádza. Policajtom sa nedokáže dovolať. Keďže je po vážnej operácii, je pre ňu problém ísť tam osobne, aby sa niečo dozvedela. Veď syn sa jej stále neozval,“ hovorí záchranár. Ladislavova matka je podľa neho stále presvedčená, že ho niekde držia násilím. Jób pripomenul, že oni už svoju činnosť v súvislosti s týmto prípadom ukončili.

„Pátrame totiž po ľuďoch, ktorí to naozaj potrebujú a nie po takých, čo utekajú a hrajú sa na mačku a myš,“ vysvetlil s tým, že mladý muž má zrejme veľké finančné problémy a dlžoby. Vraj sa mal zúčastňovať aj na nelegálnych zápasoch.

„Pátranie po nezvestnom pokračuje, preverujeme všetky informácie a podnety, ktoré sme dostali. Zatiaľ sa ho nepodarilo nájsť,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Video, ktoré sme odvysielali v TV Pravda (2. 5. 2019) zachytáva výpoveď matky Ladislava Zlevského a pátranie dobrovoľníkov.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba