Polícia rozložila v Trnave organizovanú skupinu, kradla autosúčiastky

Viac ako 50 policajtov bolo nasadených do akcie Chobotnica, ktorá sa zameriavala na organizovanú skupinu z okresu Trnava. V súvislosti s kradnutím autosúčiastok priamo z automobilky vykonala polícia v piatok (24. 5.) viacero prehliadok, zaistila 600 kusov airbagov, hotovosť 149 000 eur. Počas akcie zadržala aj organizátora skupiny a ďalšie osoby.

27.05.2019 18:51
Polícia organizovaná skupina Trnava peniaze... Foto: ,
Na snímke časť peňazí, ktoré polícia našla počas akcie Chobotnica zameranej na organizovanú skupiny v miestach v okolí Trnavy a Hlohovca v súvislosti s kradnutím autosúčiastok
debata (3)

„V piatok (24. 5.) krátko po 20.00 h zakročili policajti na viacerých miestach v rámci okresov Trnava a Hlohovec. Na adrese v meste Trnava zadržali tri osoby priamo pri vykladaní kradnutého tovaru, ktorý krátko predtým vyviezli z poškodenej spoločnosti v kamióne a ďalších päť osôb zadržali krátko potom,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Výsledkom akcie bolo podľa jej slov rozloženie organizovanej skupiny. Tá mala kradnúť v spoločnosti, ktorá vyrába automobily, a následne obchodovať s autosúčiastkami.

Polícia doplnila, že vyšetrovateľ obvinil osem mužov vo veku od 22 do 46 rokov z obzvlášť závažného zločinu krádeže a spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. V zmysle zákona im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. „Časť skupiny vynášala súčiastky z fabriky, druhá časť zabezpečovala ich transport cez bránu a ďalší komunikovali s odberateľmi,“ priblížila polícia.

Počas realizácie akcie Chobotnica bolo podľa slov polície vykonaných viacero domových prehliadok a prehliadok iných priestorov. V teréne zasahovali celkovo štyri tímy, sústredili sa na zadržanie osôb a zadokumentovanie celej akcie.

Škody na odcudzených autosúčiastkach predbežne vyčíslili najmenej na 149 000 eur. Ďalšia škoda, ktorú spôsobili organizovanou činnosťou, predstavuje doposiaľ najmenej 300 000 eur.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Trnava #organizovaný zločin