Starostka Karlovej Vsi vydala zákaz využívania školských areálov

V dôsledku niekoľko týždňov trvajúceho dažďa a podmáčanej pôdy spadli v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves v posledných hodinách tri zdravé stromy - lipa, červený smrek a dub. Starostka Dana Čahojová preto vydala zákaz využívania areálov všetkých troch základných a deviatich materských škôl. Zákaz platí až do odvolania. Informoval o tom hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

29.05.2019 14:14
debata

„Je potrebné myslieť na bezpečnosť detí. Preto som s okamžitou platnosťou vydala zákaz pohybu v školských areáloch. Bude platiť do odvolania, pokiaľ sa pôda nevysuší. Momentálne je veľmi podmáčaná. Upozorňujeme všetkých obyvateľov na potrebu zvýšenej opatrnosti pri pohybe v lesnom prostredí,“ uviedla Čahojová.

Z dlhodobého sledovania meteorologickej stanice Bratislava Mlynská dolina ide podľa mestskej časti od roku 1982 o tretí najdaždivejší máj. „Počas mája za obdobie rokov 1982 2010 spadlo na tejto stanici priemerne 63 mm zrážok. Od 1. do 28. mája tohto roku bol objem zrážok viac ako dvojnásobný, 134 milimetrov,“ povedal klimatológ Slovenského hydrometeorolo­gického ústav Pavol Faško.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karlova Ves #dana čahojová #podmáčaná pôda #školský areál