Arogantný vodič nebezpečne predbiehal autobus

Záznam zachytil situáciu v Žarnovici, keď vodič autobusu zastavil pred priechodom pre chodcov a nechal prejsť na druhú stranu cesty dieťa. Tomu však nedalo prednosť auto, ktoré ho ohrozilo nebezpečným predbiehaním autobusu.

01.06.2019 10:00
debata (24)

VIDEO: Pozrite sa, ako nebezpečne šoféroval vodič tmavého osobného vozidla. Ohrozil nie len chodca, ale aj ďalšie vozidlá v protismere.

Záznamom sa už zaoberá polícia v Žarnovici a je v štádiu objasňovania.

Vodič tmavého osobného vozidla nielenže ohrozil dievčatko prechádzajúce ulicu na priechode pre chodcov, ktorému zastavil vodič autobusu, ale všetko sa to odohralo aj predbiehaním cez plnú čiaru a ohrozením ďalších účastníkov cestnej premávky prichádzajúcich spoza zákruty.

Vodič je povinný pri obchádzaní stojaceho vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb prihliadnuť na možnosť vbehnutia osôb na vozovku a jazdu prispôsobiť tak, aby neboli ohrozené; to platí aj pre vodiča vozidla jazdiaceho v protismere.

Ak vodič zníži rýchlosť jazdy alebo ak zastaví vozidlo pred priechodom pre chodcov alebo pred priechodom pre cyklistov, aby umožnil prejsť cez cestu chodcom alebo cyklistom, vodiči ostatných vozidiel idúcich rovnakým smerom sú takisto povinní znížiť rýchlosť jazdy alebo zastaviť vozidlo.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #autobus #Žarnovica