Polícia na Obchodnej ulici postrelila muža, ďalší dvaja utrpeli zranenie

Na Obchodnej ulici v Bratislave sa v piatok popoludní strieľalo. Na mieste bola polícia aj sanitka, potvrdili to svedkovia, ktorí boli na mieste. Postrelený bol podľa polície agresívny muž. Pri zákroku policajtov došlo aj k zraneniu nezúčastneného 15-ročného dievčaťa, ktoré bolo prevezené do nemocnice a je mimo ohrozenia života, informovala polícia.

31.05.2019 15:39 , aktualizované: 20:56
debata (40)

VIDEO: Pozrite si zásah polície na bratislavskej Obchodnej ulici proti mužovi s nožom.

Video

Incident, ktorý vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave, sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Potvrdila to hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.

Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva. Tú strážia colníci z finančnej správy. „Útočník priamo pred budovou ministerstva pobodal príslušníka finančnej správy. Náš kolega je hospitalizovaný v nemocnici, našťastie, bol pri vedomí, o čom sa priamo v nemocnici presvedčili aj minister financií Ladislav Kamenický a prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová,“ uviedla Skokanová.

Polícia útočníka dostihla na Obchodnej ulici, na výzvy policajtov však nereagoval. Podľa informácií očitého svedka sa policajná hliadka snažila zastaviť agresívneho muža, ktorý pred ňou utekal po Obchodnej ulici a odmietal zahodiť nôž. Potom, čo sa mal muž pokúsiť obrátiť nôž proti hliadke, policajti vystrelili.

Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla.

„Jeden z mužov je v kritickom stave a v umelom spánku, druhý zranený muž bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Podľa Alexandry, ďalšej svedkyne z miesta činu, mal byť na ulici podľa jej slov vysoký muž v tmavom oblečení s bielou taškou a nožom v ruke.

„Policajti chceli muža zastaviť. Muž s nožom v ruke kričal, že ich zabije. Policajti ho niekoľkokrát upozornili, no on stále kráčal a kričal, že ich zabije,“ povedala s tým, že počula niekoľko výstrelov.

Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy sa... Foto: Iris Kopcsayová, Pravda
strelba 3 Na Obchodnej ulici v centre Bratislavy sa strieľalo.

Kamenický vyjadril ľútosť nad incidentom,ktorý sa odohral na ministerstve

Minister financií Ladislav Kamenický podrobne sleduje situáciu okolo incidentu, ktorý sa stal v piatok popoludní na ministerstve financií a vyústil do streľby na Obchodnej ulici v Bratislave. Informovali o tom z tlačového odboru ministerstva financií.

„Útočník, ktorý sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, pobodal zamestnanca finančnej správy, ktorý strážil budovu. Zraneného zamestnanca, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici a zatiaľ mimo priameho ohrozenia života, bol minister pozrieť v nemocnici,“ uviedol tlačový odbor.

Kamenický vyjadril ľútosť nad vzniknutou situáciou a zranenému zamestnancovi želá rýchle uzdravenie. Rovnako želá rýchle uzdravenie aj dievčaťu, ktoré bolo zranené pri policajnom zásahu.

Kvôli incidentu prerušili električkovú dopravu

Na Obchodnej ulici je pre policajnú uzáveru prerušená električková doprava. Uviedol to vedúci marketingu Dopravného podniku Bratislava Zenon Mikle. Ukončenie uzávery podnik v súčasnosti nevie odhadnúť, potrvá však minimálne dve hodiny.

„Električky sú odklonené na Špitálsku ulicu. Linky 5 a 9 premávajú po Nám. SNP cez Kapucínsku a tunel. Električky linky 7 sa otáčajú tak ako 8 na Nám. Ľ. Štúra. Linka 1 premáva cez Vazovovu a Krížnu na Špitálsku. Niekoľko električiek uviazlo na Radlinského a čiastočne aj na Obchodnej. Z toho dôvodu nie je premávka pravidelná,“ spresnil podnik na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #útok #polícia #Staré mesto