Polícia obvinila dvoch 18-ročných mladíkov, ktorí mali v MHD napadnúť manželský pár

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči dvom 18-ročným osobám – Ondrejovi Á. a Stanislavovi G. z Bratislavy. Obvinení spolu s ďalšími dvomi mladistvými mali nastúpiť do autobusu idúceho zo zastávky SAV v smere na zastávku Damborského. Počas jazdy autobusom sa táto skupinka správala hlučne, fajčila, robila neporiadok a rozhadzovala rôzne predmety. Jeden z cestujúcich, 52-ročný muž, skupinku slušne napomenul. Polícia pozná totožnosť aj zvyšných dvoch mladíkov, zatiaľ ich neobvinila.

03.06.2019 10:12
debata (240)

Skupinka štyroch mladíkov pristúpila k tomuto mužovi a následne ho mal obvinený Ondrej fyzicky napadnúť viacerými údermi päsťami do tváre. Úderom sa nevyhla ani vedľa sediaca 50-ročná manželka muža. Po fyzickom útoku druhý obvinený – Stanislav, začal manželom vulgárne nadávať a vyhrážať sa im fyzickou likvidáciou. Bezprostredne po napadnutí skupinka mladíkov z autobusu vystúpila a odišla, opísala incident polícia.

Polícii sa podarilo zhromaždiť dostatok dôkazov, na základe ktorých identifikovali páchateľov a následne ich obvinili.

„Ondrej A. čelí v tejto súvislosti obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva, za ktorý v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov. Jeho rovesník Stanislav G. čelí obvineniu zo zločinu vydierania a prečinu nebezpečného vyhrážania, za ktorý v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. Obaja obvinení sú v súčasnej dobe stíhaní väzobne,“ uviedla polícia.

Polícia sa obrátila aj na verejnosť so žiadosťou o zistenie svedkov tohto incidentu. „V rámci vyšetrovania sa nám prihlásili celkovo dvaja svedkovia, informácie ktorých nám rovnako napomohli k náležitému objasneniu tohto incidentu. Touto cestou za poskytnuté informácie ďakujeme,“ uviedla polícia. V autobuse bolo v čase incidentu asi dvadsať ľudí.

240 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava