Mimoriadnu situáciu po záplavách v Spišskom Podradí odvolali

Mimoriadnu situáciu v meste Spišské Podhradie, ktorú tam vyhlásili po nedeľných záplavách, už odvolali. Podľa primátora Michala Kapustu v meste pokračujú v čistení zaplavených lokalít. Ako povedal, dnes chcú provizórne sprejazdniť aj priechod na Galovu ulicu, kde sa prepadla cesta a chodník.

18.06.2019 11:15
SR Spišské Podhradie lokálna povodeň dlažba... Foto: ,
Na snímke po prietrži mračien vodou poškodená dláždená podlaha v dome na Mariánskom námestí v Spišskom Podhradí 17. júna 2019.
debata

„Predpokladaná škoda na mestskom majetku, komunikácií, chodníka a bytového domu, je 50-tisíc eur. Čo sa týka súkromných majetkov, škody zatiaľ spisujeme, ľudia nám prinášajú fotodokumentáciu,“ informoval Kapusta.

V nedeľu sa pod vodou ocitlo približne 50 súkromných i mestských budov. Vytopené boli aj šatne v miestnej škole, škody na tejto mestskej budove však podľa primátora ešte vyčíslili. „Uvidíme, aké informácie nám poskytne pán riaditeľ. Voda tam poškodila podlahy, keramiku, dlažbu,“ uviedol primátor. Zároveň poznamenal, že mesto sa teraz bude musieť zaoberať protipovodňovými opatreniami, aby sa situácia pri podobnom počasí už nezopakovala.

VIDEO: V Ružomberku padali krúpy 20 minút. V Spišskom Podradí po veternej smršti prišla prietrž, ktorá zničila cestu a zaplavila domy. Nad Košicami sa zasa predháňali blesky. Viac si pozrite v našom videu.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #záplavy #Spišské podhradie