Košice postrážia policajti na kolobežkách

Mestská polícia v Košiciach zvýšila počet hliadok nielen na Hlavnej ulici, ale aj v celom historickom centre mesta. Presúvať sa budú peši, na bicykloch a elektrických kolobežkách.

19.06.2019 13:00
debata (2)
Mestská polícia v Košiciach zvýšila počet... Foto: Robo Hakl, Pravda
mestska policia kosice Mestská polícia v Košiciach zvýšila počet hliadok nielen na Hlavnej ulici, ale aj v celom historickom centre mesta. Presúvať sa budú peši, na bicykloch a elektrických kolobežkách.

Cez deň je v priamom výkone služby v uliciach mesta 40 a v noci 28 príslušníkov polície. Priamo v centre mesta budú každý deň dohliadať na bezpečnosť minimálne štyri hliadky. Policajti nebudú hliadkovať v autách, ale budú chodiť len pešo či sa budú po meste presúvať na elektrických kolobežkách a bicykloch. Posvietia si aj na žobrajúcich, ktorí obťažujú okoloidúcich, na osoby popíjajúce na verejnosti alkoholické nápoje či osoby znečisťujúce verejné priestranstvá. Kontrolovať budú aj muzikantov či pouličných umelcov, ktorí musia mať na svoju činnosť príslušné povolenia.

„Privítame súčinnosť majiteľov alebo prevádzkovateľov prevádzok v meste v prípade, ak by chceli podať sťažnosť na hlučnosť hudobnej produkcie alebo obťažovanie ľudí. Operačné stredisko v čo najkratšom možnom čase na miesto incidentu pošle policajnú hliadku, ktorá situáciu preverí a rozhodne aj o ďalšom postupe,“ uviedol Slavomír Pavelčák, zástupca náčelníka košickej mestskej polície.

Hliadky sa viac zamerajú aj na žobrajúce deti v centre mesta a prípady budú policajti riešiť s príslušným oddelením pomoci v hmotnej núdzi, oddelením sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a oddelením sociálnych vecí magistrátu. Príslušníci budú tiež zisťovať spolupodiel zavinenia rodičov na takýchto aktivitách detí, ktorí môžu byť aj trestne stíhaní za ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. V prípade žobrajúcich cudzincov budú mestskí policajti spolupracovať s oddelením cudzineckej polície Policajného zboru. Zamerajú sa aj na riešenie problémov s ponúkaním erotických služieb neďaleko železničnej stanice.


VIDEO: Bezpečnostné opatrenia posilňuje aj hlavné mesto. Bratislavský primátor Matúš Vallo spolu s náčelníkom mestskej polície Marekom Gajdošom predstavili priestor na Obchodnej ulici, kde sa budú môcť občania uchýliť v prípade nebezpečenstva či nahlásiť výtržnosti.

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Košice #mestská polícia #elektrická kolobežka