Strelca, ktorý zabíjal v Horovciach na zábave, polícia chytila v lesnom poraste

Približne osem hodín po čine polícia chytila 35-ročného Martina Cibika, ktorý v sobotu nadránom v Horovciach zastrelil Jakuba G., ďalšieho Jakuba G. a Martina E. postrelil. Polícia vyhlásila pátranie a Cibika zadržala v lesoch nad rodnou dedinou.

22.06.2019 13:02 , aktualizované: 17:11
Horovce Foto: ,
Horovce sa v sobotu prebudili do krvavého rána.
debata (95)

Pozrite si vo videu miesto, kde Martin Cibik zastrelil jedného mladíka a dvoch ďalších vážne postrelil.

Video

Podľa informácií denníka Pravda 35-ročný Martin Cibik začal pred miestnym pubom strieľať na trojicu mladých mužov z vedľajšej obce Horná Breznica. Na mieste zomrel Jakub G., jeho dvoch kamarátov tiež Jakuba G. postrelil do brucha a Martina E. zasiahol do hlavy.

Oboch v kritickom stave previezli záchranári do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici, informovala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej služby Falck.

Trenčiansky krajský policajný riaditeľ Slavomír Kučera potvrdil, že k streľbe došlo o 3.40 h. „Jeden páchateľ, jeden strelec a traja ľudia, ktorí boli obeťami streľby. Páchateľ je nebezpečný a je ozbrojený,“ povedal Kučera, keď polícia vyhlásila po Cibikovi pátranie.

Polícia uzavrela okolie pri miestnom podniku v... Foto: Tatiana Michalková, Pravda
Horovce / streľba / Polícia uzavrela okolie pri miestnom podniku v Horovciach neďaleko mesta Púchov, kde v sobotu v skorých ranných hodinách došlo k streľbe.

Na miesto prišlo množstvo policajtov, služobné psy a policajný vrtuľník. Podľa miestnych totiž Cibik pravidelne terorizoval svoje okolie, vyhrážal sa a v okolitých lesoch mal vybudovaných niekoľko bunkrov. Ako sme sa dozvedeli od policajtov, predpokladali, že Cibik môže mať v lesoch ukryté aj ďalšie zbrane.

Podľa Horovčanov sú piatkové zábavy povestné v celom okolí. „Často bývajú divoké, táto bola celkom pokojná, kým nezačala tá streľba,“ vzdychol si obyvateľ obce.

V sobotu nadránom sa na zábave v obci Horovce strieľalo. Vo videu prinášame svedectvo dievčaťa, ktoré poskytovalo prvú pomoc jednému z postrelených.

Video

Najskôr si všimli, ako z pubu krivká dievča so zakrvaveným kolenom. Správa o prestrelke sa začala šíriť veľmi rýchlo.

„Počula som zvuk, ako keď sa strieľajú petardy, ale nevedela som, čo sa deje,“ povedala svedkyňa.

Za ďalšou svedkyňou Zuzkou však pribehol krvácajúci Jakub G. „Hovorí: Zuzka, postrelili ma. Keď som ho takto videla, zastavil sa mi celý život. Len desať minút predtým som s ním tancovala na parkete,“ opisuje situáciu.

„Oblievala som ho vodou, držala som ho v náručí a snažila som sa ho udržať pri vedomí. Dievča, čo sa učí za zdravotnú sestru, mu zakrývalo rany. Stále som sa s ním rozprávala, hovorila som hocijaké hlúposti, len aby zostal pri vedomí. Pýtal sa na kamarátov, to už som ale vedela, že jeden je mŕtvy, tak som mu povedala, že sú obaja v poriadku. Zvracal krv. Kým bola záchranka na ceste začal zaspávať, už som vedela, že to nie je dobré,“ dokončila rozprávanie s tým, že mladíkovi mali v nemocnici vyoperovať obličku.

Takmer osem hodín pátrala polícia po strelcovi. Domáci uviedli, že Cibik býval v Dulove, ale rodičia žijú v Kvašove. V okolitých lesoch a poliach mal mať porobené bunkre a v nich sa vraj často ukrýval.

Obyvatelia z Kvašova polícii označili miesta, kde by sa mohol nachádzať. Približne o pol dvanástej ho zadržali. „Bol zadržaný v lesnom poraste,“ uviedol krajský policajný riaditeľ Kučera. Páchateľ nebol pri zásahu zranený.

© Autorské práva vyhradené

95 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Horovce