Strelec z Horoviec zostáva za mrežami

Martin C., ktorý v sobotu (22. 6.) zastrelil na diskotéke v obci Horovce v Púchovskom okrese jedného človeka a zranil ďalších dvoch, zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom na pondelkovom neverejnom zasadnutí Okresný súd v Trenčíne.

24.06.2019 13:03 , aktualizované: 15:20
debata (1)

Sudca obvineného vzal do väzby, a to z dôvodov takzvanej útekovej a preventívnej väzby. Existuje dôvodná obava, že by obvinený mohol ujsť, alebo sa skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu a takisto je tu dôvodná obava, že by pokračoval v trestnej činnosti, informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

VIDEO: Kukláči vedú strelca z Horoviec pred súd, ktorý rozhoduje o jeho väzbe.
Video

V sobotu krátko pred štvrtou hodinou ráno sa tragicky skončila hasičská zábava v obce Horovce pri Púchove.

Martin C. sa mal pohádať s troma dobrovoľnými hasičmi vo veku 19 až 22 rokov. Hádka sa skončila tragicky: Martin C. zastrelil jedného mladého muža, zomrel priamo na mieste, pred pubom, kde sa zábava konala, a vážne postrelil dvoch ďalších. Polícia na sociálnej sieti zverejnila fotografie zbrane, z ktorej mal útočník strieľať.

Jakuba G. postrelil do brucha, hospitalizovaný je v trenčianskej nemocnici. Martina E. postrelil do hlavy, v súčasnosti bojuje o život v bratislavskej Univerzitnej nemocnici.

Po streľbe Martin C. z miesta činu ušiel. Polícia po ňom vyhlásila pátranie s výstrahou, že je nebezpečný a ozbrojený. Podľa domácich totiž tento muž mal v okolitých lesoch pripravené rôzne bunkre a polícia predpokladala, že v nich môže mať ukryté aj zbrane.

Približne o pol dvanástej predpoludním policajti strelca zadržali v lese. V nedeľu ho policajný vyšetrovateľ obvinil z nedovoleného ozbrojovania a vraždy – sčasti dokonanej, sčasti v štádiu pokusu.

V prípade dokázania viny mu hrozí trest vo výške 25 rokov, prípadne doživotie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #Horovce