Košická zoologická záhrada zdvihla ceny vstupného

Zoologická záhrada Košice upravuje od 4. júla ceny vstupného. Žiaci, študenti a dôchodcovia dajú za vstup 3 eurá, dospelí si musia pripraviť 5 eur.

03.07.2019 21:20
zoo košice tučniaky Foto: ,
Tučniaky v košickej ZOO.
debata (1)

„Vyššie vstupné často inkasujú už aj zoofarmy v blízkosti turistických centier, kde sa cena pohybuje okolo sedem eur. Dospelý návštevník v bratislavskej zoo zaplatí v tomto roku sedem, v Bojniciach osem eur,“ konštatovala Eva Malešová, hovorkyňa košickej zoo.

Nový cenník ponúka zľavy na vstupnom pre pravidelných návštevníkov alebo rodiny s deťmi. Vychádza v ústrety aj Košičanom a návštevníkom z okolia, ktorí vlastnia mestskú kartu a môžu vďaka nej uplatniť 20-percentnú zľavu. Pri permanentke na 10 vstupov vychádza pravidelného návštevníka jedna návšteva zoo o tretinu menej. Pri nákupe rodinnej permanentky zaplatí štvorčlenná rodina len 6 eur, teda 1,50 eura na osobu. Mimoriadne výhodné bude kombinované vstupné do zoo a DinoParku, ktoré predstavuje 7 eur.

Košická zoo ako jediná v rámci českých a slovenských zoo umožňuje vstup na bicykli. Od minulého roka túto službu využilo vyše 800 cyklistov.

„Naša zoo má vďaka svojej rozlohe a šírke chodníkov ideálne podmienky pre cyklistov. Vyznačili sme im trasu, určili povolenú rýchlosť. Ide o doplnkovú službu, s ktorou máme náklady navyše, preto je spoplatnená. Aj keď nás mnohí kolegovia z iných zoo od tohto nápadu odhovárali, rozhodli sme sa vyjsť v ústrety aj týmto našim návštevníkom,“ uviedla Malešová.

V novom cenníku stojí lístok za bicykel jedno euro. Košická zoo vyhovela aj majiteľom psov, ktorí si svojho štvornohého priateľa môžu počas návštevy odložiť do koterca pri vstupe. O psíka je postarané, dostane vodu aj granule.

Zoologická záhrada Košice za posledných šesť rokov neklesla v návštevnosti pod hranicu 200-tisíc ročne.

„Viac návštevníkov znamená vyššie výnosy z tržieb, ale aj zvýšenie nákladov súvisiacich s chodom a údržbou areálu. V poslednom období došlo k markantnému nárastu cien niektorých potravín, konkrétne ovocia, vajec, masla, tukov, čo zvyšuje náklady na výživu zvierat,“ doplnila Malešová.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ZOO Košice