Krúpy opäť zasiahli časť východného Slovenska

Silný dážď spojený s občasnými búrkami a krupobitím zasiahol v nedeľu popoludní východné Slovensko.

07.07.2019 18:02
debata (3)

VIDEO: Pozrite sa, ako vyzerá okolie Košíc, ktoré sa zmieta v prudkej búrke.

Video

Meteorológovia vydali ešte dopoludnia výstrahu, že na východe Slovenska môžu zrážky dosiahnuť až 40 milimetrov s rýchlosťou vetra až do 85 kilometrov za hodinu.

Krupobitie sa Košiciam vyhlo, s výnimkou mestskej časti Kavečany, kde je zoologická záhrada. Tam padali krúpy veľkosti ping – pongovej loptičky. Podobná situácia nastala aj v Družstevnej pri Hornáde či Budimíre.

VIDEO: Okolie Košíc zasiahla skutočná dažďová smršť. Pozrite si situáciu vo videu.

Video

Silný dážď spôsobil problémy vodičom na diaľnici medzi Prešovom a Košicami. Tesne pred výjazdom pri Budimíre v smere na Košice výjazd zaplavila voda a blato z okolitých polí. Tvorili sa kolóny, napokon bol diaľničný úsek od Lemešian do Košíc uzatvorený pre akúkoľvek dopravu.

Hasiči zasahovali pri popadaných stromoch v okrese Košice – okolie, napríklad Kostoľanoch nad Hornádom, Malej Lodine, Kecerovciach či Opátke. Zároveň na niektorých miestach museli odčerpávať vodu z pivníc.

Podľa údajov Slovenského meteorologického ústavu v dvoch obciach v okrese Košice okolie zaznamenali zrážky 50,3 milimetra v Herľanoch a v Ploskom dokonca až 66,7 milimetra.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #Košice