Pri Šali sa vykoľajil nákladný vlak. Doprava je prerušená

Železničná doprava v úseku medzi Šaľou a Tvrdošovcami je prerušená. Dôvodom je vykoľajenie nákladného vlaku v stanici Trnovec nad Váhom. Vlak sa vykoľajil krátko po 6.30 h. Nehoda spôsobila meškanie vlakov. Doprava v úseku Šaľa – Tvrdošovce je nahradená kyvadlovou autobusovou dopravou.

09.07.2019 09:05 , aktualizované: 14:45
SR / Šaľa / vlak / vykoľajenie / meškania / Foto: ,
Vykoľajený nákladný vlak v stanici Trnovec nad Váhom.
debata (1)

Vykoľajenie vlaku vyšetruje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Šali ako podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia. Pri nehode došlo k vykoľajeniu troch nákladných vozňov a poškodeniu koľajového zvršku, potvrdila polícia.

V staniciach Nové Zámky a Štúrovo nebudú až do odvolania zastavovať vlaky kategórie EC, upozorňuje ZSSK. Medzištátne vlakové spojenia v Maďarsku, ktoré prechádzajú cez územie SR, presmerovali na inú trať. Tieto medzištátne spoje meškajú aj niekoľko hodín, informovala agentúra MTI. Vlaky namiesto cez maďarskú stanicu Szob a cez Štúrovo premávajú do Bratislavy cez Hegyeshalom a Rajku.

Na maďarskom úseku nebudú uvedené presmerované spoje prechádzať cez stanice Vác, Nagymaros-Visegrád a Szob. Podľa informácií spoločnosti Mávinform môžu cestujúci do týchto staníc bezplatne cestovať osobnými vlakmi z budapeštianskej Západnej stanice (Nyugati Pályaudvar).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #vykoľajenie vlaku #meškanie vlakov