Na areál bratislavskej Kuchajdy bude dohliadať okrskár i častejšie hliadky polície

Na bezpečnosť a verejný poriadok v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda v bratislavskom Novom Meste bude dohliadať samostatný okrskár mestskej polície. Vo vybraných časoch budú zároveň pravidelný dohľad zabezpečovať aj policajné hliadky. Dôvodom sú podľa samosprávy pribúdajúce podnety o zhoršujúcej sa situácii.

09.07.2019 14:21
Kuchajda, jazero Foto: ,
Jazero Kuchajda.
debata (1)

„Viacerí asociálni návštevníci znepríjemňujú návštevu Kuchajdy. Nemám na mysli len ľudí bez domova, ale všetkých, ktorí znepríjemňujú život návštevníkom od opilcov, po niektorých prevádzkovateľov bufetov, ktorí im nalievajú a prípadnou hlučnou hudbou rušia aj obyvateľov okolitých domov,“ píše starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti.

Šéf novomestskej samosprávy preto v tejto súvislosti zvolal pracovné stretnutie aj za účasti zástupcov mestskej a štátnej polície. Výsledkom je, že mestská polícia vytvorí pozíciu okrskára, ktorý bude mať na starosti špeciálne len areál Kuchajdy. Pravidelný dohľad budú vykonávať aj policajné hliadky, chýbať nebudú ani náhodné policajné razie. „Teší ma, že polícia začala s preventívnymi akciami už v týchto dňoch. Podarilo sa jej napríklad chytiť pár zlodejov,“ podotýka Kusý.

Starosta verí, že kúpalisko sa opäť stane bezpečným miestom. V areáli, ako aj na webovej stránke mestskej časti budú zároveň uvedené informačnej pokyny a kontakty na políciu, ktorú môžu návštevníci v prípade potreby ihneď kontaktovať. „Ak vidíte porušovanie zákona, prípadne niektorého všeobecne záväzného nariadenia, nepíšte maily alebo správy na sociálnu sieť. Ak chcete, aby boli problémy vyriešené, volajte políciu,“ dodáva Kusý.

Areál Kuchajdy ponúka viaceré športové možnosti, napríklad ihriská na futbal, basketbal, plážový volejbal, stolnotenisové stoly či fitnes zariadenia. Podvečery patria letnej joge či fitnesu, dvakrát do týždňa v amfiteátri premieta letné kino. Návštevníkom sú k dispozícii služby plavčíka, respektíve vodnej záchrannej služby, plážové prezliekarne, sprchy či plážové ležadlá.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Kuchajda