Šéfom DPB je oficiálne Rybanský, vyzdvihol mnohé zmeny a inovácie

Dopravnému podniku Bratislava (DPB) oficiálne šéfuje od stredy (10. 7.) Martin Rybanský. Dočasne poverenému vedeniu sa poďakoval za odvedenú právu a vyzdvihol viaceré zmeny a inovácie.

11.07.2019 16:14
debata (2)

„Počas ich pôsobenia okrem iného prispeli k dobrému nastaveniu pracovného prostredia založeného na vzájomnej spolupráci a vytvorili priestor na zavádzanie pozitívnych zmien a inovácií v bratislavskej MHD,“ skonštatoval Rybanský. Verí, že v nasledujúcom období sa podarí zlepšiť služby pre cestujúcu verejnosť.

Nový predseda predstavenstva DPB poukázal napríklad na zoštíhlenie organizačnej štruktúry podniku, čím by sa malo v tomto roku ušetriť približne 168.000 eur a v nasledujúcich rokoch niekoľkonásobne viac. Ďalších približne 215.000 eur sa podarilo ušetriť od apríla do júna zlepšením obstarávania náhradných dielov. Pozitívne hodnotí aj stabilizovanie práce zamestnancov výrazným zvýšením miezd v nedostatkových profesiách.

„Na základe rokovaní s magistrátom bol a ešte bude rozpočet DPB v roku 2019 zvýšený celkovo o približne desať miliónov eur na stabilizáciu zamestnancov, rekonštrukcie električkových tratí, modernizáciu zastávok a zariadenia pre dielne,“ poznamenáva DPB. Zlepšila sa tiež prevádzka liniek, napríklad zlepšením nadväznosti MHD na vlaky, spresnením jázd električiek a trolejbusov, zvýšením kapacít na vybraných linkách či nasadením kĺbových autobusov na zlepšenie prepravy objemných batožín. Podnik sa zároveň začal zaoberať zvýšením rýchlosti trolejbusov či zakúpením nových veľkokapacitných električiek a trolejbusov.

Nový šéf DPB, ako aj vedenie niektorých ďalších mestských podnikov a organizácií, vzišiel z nedávnych výberových konaní. Do ich ukončenia bolo zvolené dočasné vedenie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #DPB