Jeleň sa takmer utopil v jame plnej hnoja

Poľovníci na Orave pomohli mladému jeleňovi dostať sa z jamy s hnojom, v ktorej by pravdepodobne uhynul. Chlapom trvalo vyše pol hodiny, kým zviera vyslobodili. Lanom museli správne zachytiť jeleňa, aby mu ešte viac neublížili.

25.07.2019 16:42
debata (7)
VIDEO: Pozrite si autentické zábery zo záchrannej akcie poľovníkov pri vyslobodzovaní mladého jeleňa z hnojovej jamy pri obci Hruštín.
Video

Záchranná akcia sa odohrala medzi obcou Hruštín a Vaňovka. „Mladého, asi trojročného jeleňa pravdepodobne uhnali vlci, pred ktorými skočil do jamy,“ povedal Ľuboš Janček, účastník záchrannej akcie. „Jeleň nemal šancu sa sám z hnojovej jamy vyslobodiť,“ povedal Janček s tým, že by za jeden až dva dni uhynul.

Poľovníci z poľovníckeho združenia Hruštín vyslobodili jeleňa lasom za parožie. Nakoniec sa im to po opakovaných pokusoch podarilo. V zálohe mali ešte pripravený navijak. „Ku koncu aj sám jeleň zabral, keď mal pevnú pôdu pod nohami a utekal preč,“ opísal Janček a na záver dodal, že jeleň mal obrovské šťastie, že si ho niekto všimol, keďže splýval s prostredím.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Orava #jeleň #Poľovníci #záchrana života