Hlavné mesto vyčlenilo 50-tisíc eur na nápady občanov

Hlavné mesto umožnilo obyvateľom navrhnúť projekty financované z Občianskeho rozpočtu, pre ktorý vyhradili čiastku 50-tisíc eur. Návrhy môžu Bratislavčania posielať e-mailom na adresu burza.napadov@bratislava.sk alebo písomne do podateľne magistrátu do 31. augusta v kategóriách doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport a sociálne veci. Uviedol to dnes v tlačovej správe hovorca Bratislavy Peter Bubla.

26.07.2019 17:25
bratislava, mesto, dunaj Foto: ,
Bratislava. Ilustračné foto.
debata

Všetky nápady obyvateľstva na zlepšenie života v Bratislave na magistráte posúdia, a tie, ktoré splnia podmienky Občianskeho rozpočtu a budú zrealizovateľné, zaradia do verejného prerokovania. V praxi to znamená, že o nich budú neskôr hlasovať samotní občania prostredníctvom formulára, ktorý nájdu na webovej stránke mesta, kde nájdu aj spomínané podmienky Občianskeho rozpočtu. Hlasovanie verejnosti mesto naplánovalo na prvú polovicu novembra. Víťazné projekty bude mesto realizovať v priebehu celého nasledujúceho roka.

„Hlavné mesto ponúka občanom možnosť spolurozhodovania o rozpočte mesta formou Občianskeho rozpočtu od roku 2011,“ uviedol Bubla. Najviac nápadov podľa jeho slov chodí každoročne v oblasti dopravy a životného prostredia. Minulý rok obyvatelia poslali spolu 25 návrhov projektov.

„Medzi tie úspešné patrili napríklad riešenie problému pouličných mačiek, realizácia novej pitnej fontány v parku na Svoradovej, výsadba nových stromov, vybudovanie retenčnej nádrže na zachytávanie dažďovej vody a jej následné využívanie na zalievanie zelene či vybudovanie bezbariérových prechodov pre chodcov a zjednodušenie pešieho pohybu,“ povedal Bubla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #rozpočet